Yandex Metrica

Gram altın fiyatlarında büyük düşüş! O tarihe dikkat

Gram altın fiyatlarında büyük düşüş! O tarihe dikkat

Son dakika haberi... Gram altın ve çeyrek altın başta olmak üzere yerel ve küresel piyasalarda altında düşüş devam ediyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:34

Altın fiyatları yeni güne düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası (FED), TCMB ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararlarının fiyatlandığı piyasalarda yatay seyir hakim.

Gram altın 956 lira, çeyrek altın 1609 lira, cumhuriyet altını 6 bin 417 liradan satılıyor. 

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

FED AGRASİF FAİZ HAMLESİ YAPABİLİR

ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarında daha fazla agresifleşebileceği beklentisiyle altın fiyatları gerilemeye devam ediyor.

ABD Haziran ayı enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde çıkarak yüzde 9,1 oranında gerçekleşti. 41 yılın zirvesine yükselen enflasyon altın fiyatlarını baskılıyor. FED, enflasyonist riskin önüne geçebilmek için faiz artırım takvimini öne çekmişti. FED’in para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bir sonraki toplantısı 26-27 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Düşük faiz konut kredisi kampanyası başladı: İşte banka banka faizler... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKALARI POLİTİKA FAİZLERİNİ İLAN EDECEK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak. Ekonomistler faizin yüzde 14'te sabit kalmasını bekiyor.

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararını da yakından takip ediyor. Avrupa'da faizin 10 yıl sonra ilk kez artırılması bekleniyor. Faiz artırımına gitmesi beklenen Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı kadar sıkılaşma adımları konusunda verilecek mesajlar da euro üzerinde etkili olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading