Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik fark etmiyor! Fiyatlar tepetaklak oldu! Ünlü kuyumcu yeni rekor için tarih verdi

Gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik fark etmiyor! Fiyatlar tepetaklak oldu! Ünlü kuyumcu yeni rekor için tarih verdi

Altın fiyatları son haftalarda Fed'in faiz politikalarının da etkisiyle dalgalı bir seyir izlerken ekonomistlerden birbiri ardına yeni fiyat tahminleri gelmeye devam ediyor. Tahminlerini sıralayan isimlerden biri olan Finans Analisti İslam Memiş, 2023'ün altın için rekorlar yılı olacağını söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Gram altın fiyatları ons altın kanadında bulduğu destek ile birlikte 1234 lira seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Söz konusu rekor serbest piyasada 1253 TL seviyesine kadar artış gösteriyor. Amerika Merkez Bankası öncelikli olmak üzere merkez bankalarının 2023 yılında sıkı para politikalarını sonlandırabileceğine dair tahminler altının fiyatını yükselten en önemli etkenlerden biri.

Finans Analisti İslam Memiş, yine çok konuşulacak açıklamalarda bulunarak "Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?" sorusunu yanıtladı.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Bütün hazırlıkları yaptık Haberi Görüntüle

"BU YIL REKOR KELİMELERİNİ ÇOK SIK DUYACAĞIZ"

İslam Memiş'in konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Geride bıraktığımız haftada altın fiyatları tüm zamanların rekor seviyesini gördü. Serbest piyasalarda 1253 TL düzeyini görürken, ekranlarda 1230'ları aşan seviyeler test edildi. Bu yıl için rekor kelimelerini çok duyacağız gibi düşünüyorum.

Ekonomistler ne bekliyor? Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında Haberi Görüntüle

ALTIN KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEK

Üstelikle orta ve uzun vadede yatırımcısı altından kazanmaya devam edeceğini düşünüyorum. Özellikle 1200 TL psikolojik direnci kırıldı ve bunun devam edeceğini düşünüyorum. Neden? Çünkü altın fiyatları son 2 haftadır ABD'de bankaların iflas haberleriyle güvenli liman gömleğini giydi. Bankacılık krizinin başka bankalara da yansıyabileceği, jeopolitik riskleri devamı, resesyon endişeleri de devam ediyor. Bu belirsizlikler altın fiyatlarını destekleyen başlıca faktörler.

Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman altın fiyatları baskı altında kalmıştı. Altın bu yıl biraz daha serbest kalıyor ve merkez bankalarının da sahneden indiğini dönem başlıyor. Fed ve diğerleri artık kenara çekilecek ve altın fiyatları buradan da güç toplayabilir.

Ic Enterra katılım endeksinde mi? Ic Enterra hisse fiyatı ne... Haberi Görüntüle

ALTINDA 1550 TL HEDEFİ

Yani ons altın 2000 dolar seviyesi üzerinde kalıcı olarak 2350 dolar düzeyini test edebilir. Serbest piyasalarda 1237 TL fiyatından kapanış yapan gram altın TL fiyatında ise 2023 yılı için 1450 TL ve devamında 1550 TL düzeylerini bekliyorum.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading