Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altın 930 TL'yi geçecek! Ünlü ekonomistten yatırımcıya son çağrı! Hemen bunu yapın

Gram altın 930 TL'yi geçecek! Ünlü ekonomistten yatırımcıya son çağrı! Hemen bunu yapın

Çarşamba günü FED tarafından açıklanacak enflasyon verileri öncesi ekonomist Murat Özsoy'dan kritik bir açıklama geldi. Özsoy, dolar kurunda Mayıs ayı itibarıyla FED etkisiyle gram altında yeniden 925 TL-930 TL seviyelerinim görülebileceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

ABD'de çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde, piyasalarda oynaklık artmaya devam ediyor. 

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

ALTIN FİYATLARINI NE KADAR ETKİLEYECEK?

Küresel piyasaların gözü ise ABD enflasyon verisinde. Peki haftanın en kritik verisi altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, kritik rakamlar verdi.

Ekonomist Finans Uzmanı Murat Özsoy, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 3 seviyesini aşması sonrasında belirgin bir düşüş içerisine giren ons altın fiyatının 1863 Dolar seviyesinin altında bir kapanış sergiler ise son 3 aydaki en düşük seviyesi olan 1854 Dolar’a kadar bir seyir izleyebileceğinin altını çiziyor. 

Altın fiyatlarına cuma günü şoku! Rekor kıran sarı maden yine... Haberi Görüntüle

GRAM ALTIN 930 SEVİYELERİNİ GÖREBİLİR

Piyasa beklentisi paralelinde açıklanan bir enflasyon karşısında yine de ABD 10 yıllıklarında sınırlı bir gerileme olacağını belirten Özsoy, “Bu durum karşısında ABD dolar endeksinin hareketini takip edeceğiz.  Eğer orada da 103 seviyesinin altına bir gerileme söz konusu olursa bu durumda ons altındaki toparlanma 1892 dolar seviyesine doğru olacaktır. Gram altın tarafında ise 900 TL ve eğer yakalanabilirse 900 TL altındaki seviyeler şu anda fırsat olarak nitelendirilebilir” dedi.

Murat Özsoy, özellikle Dolar/TL kurunda Mayıs ayı itibariyle FED etkisiyle yükselişin sonucunda gram altında yeniden 925 TL-930 TL seviyeleri gündeme geleceğinin altını çizdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading