Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gram altın 1450 TL olacak tahmininde bulunmuştu! İslam Memiş korkulan oldu diyerek yeni tahminini açıkladı

Gram altın 1450 TL olacak tahmininde bulunmuştu! İslam Memiş korkulan oldu diyerek yeni tahminini açıkladı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 'korkulan oldu' diyerek 1450 TL'lik fiyat tahminini öne çekti. Memiş, Rusya Ukrayna savaşının fiyatlamada etkili olduğunu söyledi.

Ekonomi

19.03.2024, 08:26

Youtube yayınında konuşan Altın ve para uzmanı İslam Memiş, "Putin'in açıklaması jeopolitik riskleri tırmandıran bir açıklamaydı. Savaş çanları çalmaya başladı. Geçen haftayı manipüle etmişlerdi. Şu an için savaş yok ama piyasalarda savaş fiyatlaması yapıldığını fiilen görüyoruz" demişti ve olabilecekleri anlatmıştı. Korkulan oldu Rusya, Ukrayna topraklarına işgal güçleriyle girdi.

Mart ayında FED'in faiz kararıyla birlikte piyasalarda yeni bir fiyatlamayla karşılaşacağımız söyleyen Memiş, yatırımcıların kendilerini nasıl koruyacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

İslam Memiş'in özellikle gram altın için 1450 lira beklentisiyle ilgili yaptığı yeni açıklama dikkat çekti. 

Altında 3 bin lira tahmini! Gram altın güne nasıl başladı?... Haberi Görüntüle

'ALIM FIRSATI VERECEK'

Gram altın TL fiyatı 840 lira seviyesinde. Ons altından aldığı desteğe bir de dolar TL kuru desteği eklendi. Savaş fiyatlaması olduğu için altın tarafından da bu yükselişler görüldü. Önümüzdeki günlerde hem altında hem de dövizde geri çekilmeler yaşanırsa bu çekilmeler orta ve uzun vade için yatırımcısına iyi alım fırsatları verecektir.

Pozitif ayrışmaya zamanı geldi. Emtia fiyatlarında gram altın için 1450 lira, altının ons fiyatında 2150 dolar seviyeleri sanırım bu savaş riskinden dolayı biraz daha erkene çekilmiş olabilir. Yıllık bazda beklediğim bu senaryolar biraz daha erken gerçekleşebilir. Ama dediğim gibi yaptırımlar, diploması tarafındaki açıklamalar vs. birçok tantana piyasalarda artık her geçen gün yeniden fiyatlanacak. O yüzden ay sonuna kadar yaşanabilecek geri çekilmeleri yakından takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu gümüşün gram fiyatı için geçerli, altının gram fiyatı için geçerli, dolar TL kuru için geçerli, diğer yabancı para birimleri için geçerli.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading