Yandex Metrica

Gözler Merkez'de... Altın, Dolar ve Euro için kritik gün! Faiz kararını ne olacak?

Gözler Merkez'de... Altın, Dolar ve Euro için kritik gün! Faiz kararını ne olacak?

Yarın gözler Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında olacak. Peki, Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Faiz kararı sonrası altın, dolar ve euro bu karardan nasıl etkilenecek?

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Yarın ABD'de piyasaların tatil dolayısıyla kapalı olacağını belirten analistler, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararının piyasaların odağında bulunacağını aktardı.

Yarın veri gündeminde, yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Ifo iş dünyası güven endeksinin öne çıkacağını bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 4.900 seviyesinin direnç, 4.750 ve 4.700 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

EKONOMİSTLERDEN "FAİZ DÜŞER" YORUMU

Anadolu Ajansı Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin politika faizini düşürmeye devam etmesini bekliyor.

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Uzmanlar cevapladı: Borsa, altın ve döviz Nisan ayında yükselecek mi? Haberi Görüntüle

FAİZDE İNDİRİM DEVAM MI EDECEK?

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.

Ekonomistlerden biri 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim öngörürken, yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.

Merkez Bankası'nın alacağı kritik kararın dolar - euro - altın ve borsada yapacağı etkisi ise merakla beklenmekte.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading