Yandex Metrica

Gözler 14 Nisan'a döndü! Ünlü ekonomist Remzi Özdemir itiraf etti! Ortalık karışacak: Merkez Bankası döviz kuruna müdahale edecek mi?

Gözler 14 Nisan'a döndü! Ünlü ekonomist Remzi Özdemir itiraf etti! Ortalık karışacak: Merkez Bankası döviz kuruna müdahale edecek mi?

Ekonomist Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın önündeki Para Politikası Kurulu toplantısında önünde iki seçenek olduğuna dikkat çekerek dolar kuru için yeni bir yükselişin başlayabileceğini belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Türkiye’nin tanınan ekonomistlerimden Remzi Özdemir dolar kuru için Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağı 14 Nisan tarihinde ekonomik olarak çok büyük bir karara şahitlik edeceğimizi öne sürdü.

Başvurular bayramdan sonra! Alımlar İŞKUR üzerinden: KPSS'den 55 puan almak yeterli Başvurular bayramdan sonra! Alımlar İŞKUR üzerinden: KPSS'den 55 puan almak... Haberi Görüntüle

GÖZLER 14 NİSAN'A DÖNDÜ

Evren Devrim Zelyut’un kanalında konuşan ekonomi yazarı Remzi Özdemir, dolar kuru için kritik tarihin 14 Nisan olduğunu açıkladı. Dolar kurunda sürenin daraldığını söyleyen ve Merkez Bankası’nın 14 Nisan’da gerçekleştireceği PPK toplantısında önüne sadece iki seçeneğin kaldığını belirten Remzi Özdemir “ Artık zaman daralıyor. Merkez Bankası’nın önüne iki seçenek kalıyor. İkisinden birini seçecek. Ya dolar kurunu rahat bırakacak. Doların üzerindeki bu arka kapı operasyonlarıyla Türk Lirası’nın değerini koruma felsefesinden vazgeçecek ve dolar kuru nerede duracasksa kendi değerini belirleyecek. Ya da faiz silahını ölümüne çekecek. Hani böyle son çare yüksek dozda antibiyotik yüklersin ya öyle faiz silahını çekecek. Yani bu süreci iyi takip etmek lazım.  İkisinden birini yapmak zorunda" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading