Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gizli zamma aman dikkat: Sürücüleri yakından ilgilendiriyor! Brent petrole rağmen benzin-motorine bakın kaç liralık zam geldi?

Gizli zamma aman dikkat: Sürücüleri yakından ilgilendiriyor! Brent petrole rağmen benzin-motorine bakın kaç liralık zam geldi?

Akaryakıt fiyatları, brent petroldeki düşüş ve yükselişler sebebiyle oldukça dalgalı bir seyir izliyor. Geçtiğimiz günlerde benzine üst üste zam gelmiş, son zam ise bugün itibariyle pompaya yansımıştı. Son gelişmelerle birlikte akaryakıta bir zam beklentisi daha oluştu.

Ekonomi

19.02.2024, 04:56

Brent petroldeki dalgalanmalar akaryakıta zam ya da indirim olarak yansımaya devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlar güncel fiyatları takip ederek araçlarının depolarını uygun fiyatlardan doldurmanın yollarını arıyor. Peki, akaryakıt fiyatları neden bu kadar değişken ilerliyor? 

Sektörde 'Gizli zam' uygulandığını ifade eden Olcay Dilek, bugünkü köşe yazısında çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu.

Sigara fiyatlarına rekor zam! JTI, PHILIP MORRIS, BAT grubu sigaralara... Haberi Görüntüle

AKARYAKITA GİZLİ ZAM 

Dilek, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Akaryakıta, 'gizli' zam uygulaması devam ediyor. Bu ay içinde benzine, kamuoyuna açıklanmadan 6 farklı tarihte 2 ya da 3 kuruşluk zamlar yapıldı. Bu zamlarla benzin fiyatı, 14 kuruş düzeyinde artış kaydetti. Motorine de aynı dönemde 5 kez zam yapıldı. Akaryakıt fiyatları, Brent petrol ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareket nedeniyle dalgalanıyor. 17 Mart'ta 72 dolar düzeyinde olan Brent petrol, halen 78 kuruştan işlem görüyor. Müdahalelerle belli bir süre 18 TL 95 kuruşta tutulan dolar kuru da 19 TL 10 kuruşa kadar çıktı."

Gizli zamların devam ettiğini kaydeden Dilek, vatandaşları fiyat oyunlarına karşı uyardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading