Yandex Metrica

Gıda Komitesi enflasyon için toplanıyor! Çıkacak sonuçlar ivedilikle uygulamaya konacak

Gıda Komitesi enflasyon için toplanıyor! Çıkacak sonuçlar ivedilikle uygulamaya konacak

Enflasyonun artmasıyla birlikte hükümet bir dizi önlem alıyor. Bu kapsamda Gıda Komitesi bugün enflasyon için toplanıyor. Emtia fiyatına tedbirler, tarımsal üretimin artırılması, arz güvenliği gibi önemli gündem maddeleri masada olacak. Komiteden çıkacak sonuçların ivedilikle uygulamaya konulacağı ifade edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:18

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi kritik bir görüşme için bir araya geliyor. Enflasyon için toplanan komitenin, "gıda, emtia fiyatlarındaki gelişmelere yönelik tedbirler, tarımsal üretimin artırılması, gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesine" yönelik önlemleri masaya yatırması bekleniyor. 

THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek THY'den iptal edilen uçuşlarla ilgili açıklama: 31 Mayıs'a kadar uzatılabilecek Haberi Görüntüle

GIDA KOMİTESİ'NDEN ÇIKACAK SONUÇLAR İVEDİLİKLE UYGULAMAYA KONULACAK

Finansal İstikrar Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında cumartesi günü toplandı. Toplantıda, küresel ve yerel düzeyde enflasyonda görülen artışların ekonomiye etkileri değerlendirildi. Enflasyonla üzerindeki arz yönlü etkiler de bu hafta toplanacak Gıda Komitesi'nden değerlendirilecek ve alınacak kararlar ivedilikle uygulamaya konulacak.

Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi: Gabar'da rekor kıracağız Bakan Bayraktar'dan petrol müjdesi: Gabar'da rekor kıracağız Haberi Görüntüle

DENETİM PLANLARI HAZIR

Sabah'ın aktardığı habere göre, Hazine Bakanlığı, diğer sektörlerde olduğu gibi gıda ürünlerindeki fiyat artışlarını da algoritma ile ortaya koydu. Yapılan detaylı risk analizleri kapsamında ülke geneline yönelik denetim planları hazırladı. Faaliyet alanları ile ciro büyüklükleri dikkate allanarak risk analiz sistemine göre belirlenen gıda sektöründe de mükelleflerin adreslerinde saha denetimi başladı. Özellikle gıda sektöründe geçmiş dönemler itibarıyla (aylık veya üçer aylık) satışı yapılan ürünlerin alış ve satış fiyatlarının tespiti yapılıyor.

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

SATIŞ FATURALARINDA DÜZENLEME KONTROLÜ

Gıda sektöründeki firmalardan depolama yapmayanlara, satışını yaptıkları ürünleri direk üreticiden alıp müşteriye teslim edip etmedikleri soruluyor. KDV'si düşürülen ürünlere yönelik olarak düzenlenen satış faturası ya da fişlerinde bu düzenlemeye uyulup uyulmadığı kontrol ediliyor. Ayrıca bu ürünlerin KDV oranındaki değişiklik öncesi ve sonrası satış fiyatlarının tespiti yapılıyor. İşyerinin kira olup olmadığı ve kiralık ise ne kadar kira ödendiğine de bakılıyor.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

DİJİTAL SİSTEMLE ARZ EKSİKLİĞİ TESPİTİ SAĞLANACAK

Gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları önlemek, enflasyona etkisini azaltmak amacıyla anlık ürün takibini sağlan dijital bir sistem de devreye alınıyor.

Farklı aşamalarda elde edilen sinyallerin hangi ürünlerde hangi boyutta arz eksikliği oluşturacağı tespiti yapılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda ürün takibini anlık olarak yapılmasını sağlayacak yeni sistemle üretim deseni verileri oluşturulacak, üretici korunacak, tüketici kollanacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya oturulması söz konusu değil' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz spekülasyonlara son noktayı koydu: 'IMF ile masaya... Haberi Görüntüle

ÜRETİM PLANLAMASI DA DEVREYE ALINCAK

Üretim deseni verileri oluşturulacak, tarım ürünlerinin üretim planlaması kolaylaşacak. Sistem sayesinde kalıcı arz eksikliklerini gidermeye yönelik uygun teşvik ve tedbirler devreye girecek. Tarımsal üretim, fiyatların izlenmesine yönelik veriler kullanılarak ihtiyaç halinde dış ticaret, vergi konularında tedbirler tespit edilecek. Sistem, kalıcı arz eksikliklerini gidermeye yönelik önlemlerin geliştirilmesine katkı sunacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading