Yandex Metrica

GİB uyarıda bulundu! Bu illerde evi bulunanlar dikkat! Bunu yapmayanlar ceza alabilir!

GİB uyarıda bulundu! Bu illerde evi bulunanlar dikkat! Bunu yapmayanlar ceza alabilir!

Ev sahibi olan vatandaşlara Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayınlandı. Duyuruda yer alanların yapılmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:51

Türkiye'de evi bulunan milyonlarca mükellefe Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından önemli bir duyuru yapıldı. Söz konusu duyuru ile emlak vergisi ödemeleri hakkında vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Başkanlık, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer belirtilen illerdeki emlak vergisi mükelleflerine çağrı yapıldı. Bu vatandaşların emlak vergilerini en geç 23 gün içerisinde ödemeleri gerektiği kaydedildi. 

Emlak vergisi, mülk sahiplerinin sahip oldukları konut ya da işyeri gibi gayrimenkuller için devlete ödedikleri bir vergidir. Vergi, her yıl belirli bir dönemde ödenir ve bu ödemenin süresi de her yıl değişebilir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son duyuru ile birlikte, 2023 yılı için emlak vergisi ödeme süresi belirlendi.

Mükelleflere yapılan duyuruda, vergi ödemelerinin süresinde yapılması gerektiği vurgulanarak, gecikme durumunda faiz ödemesi yapılacağı hatırlatıldı. Ayrıca, vergi ödemelerini geciktiren mükellefler hakkında yasal işlemler de yapılacağı ifade edildi.

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

BİR AYDAN AZ BİR SÜRE KALDI 

SGK'dan erken emeklilik sürecini kolaylaştıracak adım! Çizelge yeniden şekillendi: 12 yıl sigortası olan o kişilere emeklilik hakkı çıktı! SGK'dan erken emeklilik sürecini kolaylaştıracak adım! Çizelge yeniden şekillendi: 12... Haberi Görüntüle

Gelir İdaresi Başkanlığı, emlak vergisi ödemeleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı. Duyuruda belirtildiği üzere, tapulu gayrimenkul sahipleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birinci taksit, Kasım ayı içinde ise ikinci taksit ödemelerini yapmakla yükümlüdürler. Bu kapsamda, emlak vergisi birinci taksit ödemeleri için son gün 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir.

Vatandaşların, tapulu gayrimenkulleri hakkındaki bilgilere erişmek için e-Devlet sistemi üzerinden Tapu Bilgileri Sorgulama hizmetini kullanabilecekleri de belirtiliyor. Söz konusu hizmetten yararlanmak isteyenlerin, T.C. kimlik numaraları ve şifre bilgileri ile sisteme giriş yapmaları yeterlidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading