Yandex Metrica
SON DAKİKA
Geri ödemesiz 180 bin lira destek: Hükümet onay verdi, paket açıklandı: 10 Haziran’da hesaplarda…

Geri ödemesiz 180 bin lira destek: Hükümet onay verdi, paket açıklandı: 10 Haziran’da hesaplarda…

Girişimcilere yeni dönemde destek ödemeleri devam edecek. Artan maliyetler nedeniyle iş kuracak veya işini geliştirecek girişimcilere verilecek destek ödemeleri de arttırılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri geride kalırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı zaferini yeniden ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin ardından esnaf ve vatandaşlara yönelik destek ödemeleri de hız kazandı. 

Yeni kurulacak olan hükümet girişimcilere geri ödemesiz destek kredisi desteği verecek. Girişimciler destek ödemesi sayesinde vatandaşlar, 180 bin TL'ye kadar nakit ödeme alabilecek. Başvuran ve başvurusu kabul edilen girişimcilere bu miktar, Halkbank hesaplarına 10 Haziran 2023 tarihine kadar yatırılacak.

Girişimcileri desteklemek için hazırlanan yeni paketle ödenecek destek kredisinin en önemli özelliği ise geri ödemesinin olmamasıdır. Kredi kullanımına hak kazanan kişiler, aldıkları parayı yeni bir iş kurma, işlerini büyütme, teçhizat alımı veya iş yeri onarımları gibi amaçlar için harcayabilecekler. Ayrıca, devlet yeni iş yeri kurmak isteyenlere iş yeri açma giderleri olarak 20 bin TL nakdi yardım sağlayacak ve personellerine her bir sertifika belgesi için de 10 bin TL nakdi yardım yapacaktır.

Girişimci destek kredisi ile iş kuran ve işini geliştirecek vatandaşlara büyük bir fırsat sunarken aynı zamanda ekonomik büyümeyi ve istihdamı desteklemeyi hedeflemektedir. Bu adım, girişimcilerin ve işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak ekonomik canlanmayı teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

DOAS 2024 temettü ne kadar? DOAS temettü ne zaman yatacak?... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMESİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading