Yandex Metrica
SON DAKİKA
GERİ ÖDEME OLMADAN ev bakım yardımı 100 bin lira! Dar gelirli ailelere dev yardım: 300 bin lira yardım yapılan aileler var

GERİ ÖDEME OLMADAN ev bakım yardımı 100 bin lira! Dar gelirli ailelere dev yardım: 300 bin lira yardım yapılan aileler var

İhtiyaç sahipleri ev bakım ve tadilat için 100 bin TL’ye kadar devletten destek alabiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri için Türkiye’nin dört bir yanından başvurular alınıyor.

Ekonomi

23.03.2024, 15:46

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıev bakım ve tadilat desteği sunuyor. Nakdi olarak sağlanan bu yardım ev bakım, tadilat, eşya ve yapımı için tam 300 bin TL’ye kadar ödenmektedir.  

Bu yardım öncelikli olarak maddi anlamda gelir seviyesi düşük olan ailelere ödenmektedir. 

5 litre ayçiçek yağı 195 TL! O market ayçiçek yağında... Haberi Görüntüle

BU YARDIM KİMLERE VERİLİR?

Betonarme ve prefabrik ev yapımlarında şartları sağlayan hanelere 300 bin TL’ye kadar destek verilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklama doğrultusunda afet kapsamında eşya alımı, prefabrik ve betonarme ev yapımı, onarım ve tadilat için sağlanabileceği gibi ihtiyaç sahibi ailelere de ödeme yapılmakta.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, öncelikle ev bakım ve tadilat sosyal yardımı ödemelerini gelir seviyesi düşük olan haneler ile eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan vatandaşlara sağlamaktadır. 

3 bin TL bayram ikramiyesini kimler alacak? Milyonları ilgilendiren ödemede... Haberi Görüntüle

YARDIM MİKTARI NE KADAR?

Ev bakım ve tadilat sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlara onarım için 35 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar yardım ödemesi yapılmaktadır. Prefabrik ev yapımında ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinden 200 bin TL yardım sağlanırken, betonarme yapımı gerçekleşecek ise ödeme tutarı 300 bin TL olmaktadır.  

6 gün sonra sonra resmen başlayacak: Kredi kartı olanlar yanacak!... Haberi Görüntüle

EV TADİLAT VE ONARIM SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU 

Ev bakımı, tadilatı, onarım ve yapımı için başvuru yapacak vatandaşlar SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığı ile işlemlerini yapabilmektedir. Ayrıca e-Devlet sisteminden de müracaat mümkünken incelemeler sonucunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti yardım ödemesinin yapılıp yapılmayacağı ve ne kadar yapılacağına karar vermektedir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading