Yandex Metrica
SON DAKİKA
Gelir Ortaklığı Senedi (GES) ne işe yarar, nereden alınır? GES ile ilgili tüm detaylar

Gelir Ortaklığı Senedi (GES) ne işe yarar, nereden alınır? GES ile ilgili tüm detaylar

Ekonomide alınan yeni tedbirleri duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri Haziran 2022'den itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı. Bu açıklamada 15 sonra vatandaşlar, GES’in ne olduğuna ilişkin bilgileri aratmaya başlattı. Peki, Gelire Endeksli Senet (GES) ne işe yarar, nereden alınır veya satılır? Detaylar haberimizde…

Ekonomi

20.03.2024, 06:28

Son dakika gelen bilgiye göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri Haziran 2022'den itibaren gerçekleştirileceğini duyurusunda bulundu. Bu duyurudan sonra vatandaşlar, GES’in ne olduğuna ilişkin bilgi aramaya başladı.

Bu doğrultuda, Hazine Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi ihraç edecek. Vatandaşların tasarruflarını TL cinsi varlıklarda değerlendirmesinin teşvik edilmesi amacıyla Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi ihraç edilecek. GES) ne işe yarar, nereden alınır veya satılır?

Kadınlara özel ramazan ayında 6000 TL devlet desteği! Ev kadınları... Haberi Görüntüle

GES NE İŞE YARAR, NEREDEN ALINIR?

Gelir ortaklığı senedinin ne işe yaradığını ya da ne olduğuna ilişkin vatandaşlar, bu senetleri araştırmaya başladı. Birçok kişi tarafından kullanılmasından dolayı Gelir ortaklığı senedi internet üzerinden araştırılan senetler arasındadır. Bu bakımdan Gelir ortaklığı senedi nedir öğrenebilir ve gerektiğinde nasıl alındığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Emeklilere özel indirimler: Emeklilere vergi indirimi var mı? Vergiden muaf... Haberi Görüntüle

GES İLE İLGİLİ TÜM DETAYLAR

Gelir ortaklığı senedi köprü, demiryolu, karayolu, baraj ya da sivil kullanımlara yönelik hava limanları ve deniz limanları benzerlerinden kamu kurumlarına ait olanlarının gelirlerine ortak olmak için alınan senetlerdir.

Gelir ortaklığı senedi köprü, demiryolu, baraj gibi devlete ait olan kurum ya da kuruluşların gelirlerine ortak olmak için alınan bir senettir. Bu senetler bir vadeye sahip olur ve işlemiş olan geliri ile istendiği zaman paraya dönüştürülebilir. Devletin kurum ya da kuruluşlarına ait olan tesislerin gelirlerine ortak olmak için gerçek ya da tüzel kişiler tarafından alınan belgeye Gelir Ortaklığı Senedi denir.

Gelir ortaklığı senedi almak için köprü, baraj, demiryolu gibi devlete bağlı olan yerlerin halka açılması ve bu sayede gelirlere ortaklık açılması gerekir. Bu senedi almak için gerekli başvurulara yapmak ve bankalar ile iletişime geçmek gerekir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading