Yandex Metrica

Game of Twitter! Elon Musk Twitter hissedarlarını ikna etti! İşte dev anlaşma

Game of Twitter! Elon Musk Twitter hissedarlarını ikna etti! İşte dev anlaşma

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, Twitter'ı satın almaya çok yakın. Geçtiğimiz hafta, alım için finans kaynaklarını kamuoyuna duyuran Musk, şirketin yönetim kurulunu masaya oturttu ve teklifi ciddiye almalarını sağladı. Twitter, Elon Musk'ın satın alma teklifini kabul etti.

Ekonomi

29.01.2024, 21:14

SpaceX ve Tesla gibi vizyoner şirketlerin sahibi, dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk, Twitter'ı satın almaya hiç olmadığı kadar yakın. 

Geçtiğimiz hafta, 43 milyar dolarlık fonun kaynağını açıklayan Elon Musk, Twitter'ın yönetim kurulu ile hafta sonu bir araya geldi. Kurul, Musk'ın teklifini kabul etme kararı aldı.

Erken emeklilik reformu TBMM'de: Kimler erken emeklilikten faydalanabilecek? Erken emeklilik reformu TBMM'de: Kimler erken emeklilikten faydalanabilecek? Haberi Görüntüle

'ZEHİR HAPI' STRATEJİSİ UYGULANMIŞTI

Elon Musk, Twitter'ı satın alma teklifini açıklamasının ardından, şirket hissedarları tarafından "zehir hapı" stratejisi uygulanmıştı. Ancak, Musk teklifini ABD'li borç veren Morgan Stanley ve diğer kurumların desteğiyle finanse etmeyi planladığını açıkladı.

Reuters, New York Times ve Bloomberg'e göre, ABD’li yetkililere açıklanan Musk'ın teklifini nasıl finanse etmeyi amaçladığına dair ayrıntılar, Twitter'ın 11 üyeli yönetim kurulunun olası bir anlaşmayı ciddi şekilde düşünmesine neden oldu.

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA... Haberi Görüntüle

46,5 MİLYAR DOLARLIK FİNANSMAN PAKETİ HAZIRLAMIŞTI

Twitter'da yüzde 9'dan fazla hisseye sahip olan Musk, teklifi için 46,5 milyar dolarlık bir finansman paketi hazırladı.Bu finansman, Musk’ın kendi varlıklarının bir karışımından ve Wall Street bankacılık devi Morgan Stanley ve diğer firmaların desteğinden gelecek.

Diğer taraftan, bazı Twitter hissedarları, Musk'ın finansman planını açıklamasının ardından şirketle temasa geçtiğini ve yönetim kurulunu  potansiyel bir anlaşma fırsatını kaçırmamaya çağırdığını açıkladı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading