Yandex Metrica

Fransız otomotiv devi Japon devi ile ortak oldu! O model Bursa'da üretilecek

Fransız otomotiv devi Japon devi ile ortak oldu! O model Bursa'da üretilecek

52 yıldır Türkiye'de üretim faaliyetlerini sürdüren Renault, Bursa'daki üretim tesisinde yeni bir model üretmeye karar verdi. Mitsubishi ile ortaklık yapan Fransız devi Colt modelini Bursa'da üretmeye karar verdi.

Ekonomi

30.01.2024, 14:58

Renault Group Türkiye CEO'su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu yaptığı açıklamada, "Yatırımlarımıza Türkiye’ye duyduğumuz sarsılmaz güven doğrultusunda ara vermeden devam edeceğiz. Yeni duyurumuz, bu kararlılığımızın somut bir göstergesidir" ifadelerine yer verdi. 

Mitsubishi'nin en çok satan modellerinden olan COLT, Clio ile ortak platformu olam CMF-B'de üretilecek. 

Dar gelirli ailelere devlet desteği verilecek: O şartı karşılayan herkes 7 bin 200 TL sosyal yardım alacak! Dar gelirli ailelere devlet desteği verilecek: O şartı karşılayan herkes... Haberi Görüntüle

AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKACAK

Yeni nesil COLT 2023'ün 4. çeyreğinde Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. 

Renault-Nissan-Mitsubishi'nin işbirliği ve Renault'Un Oyak ile 52 yıllık ortaklığı Colt'un Bursa'da üretilme kararı ile daha da güçlenecek. 

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

'YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ'

Konu hakkında açıklama yapan Renault Group Türkiye CEO’su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu şu ifadelere yer verdi: 

Renault Group olarak 1969’dan bu yana Türkiye’de Oyak Grubu ortaklığında köklü ve başarılı bir şekilde ve 21 yıldan bu yana da sektör lideri sıfatıyla varlık göstermekteyiz. Binek araç üretiminde lider konumunda olan ve üretiminin yüzdü 80’ini ihraç eden Oyak-Renault Bursa Fabrikası Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında 3. sırada yer alıyor ve Türkiye’nin toplam ihracatına yıllık 2,3 milyar avroluk katkıda bulunuyor (2021 rakamı). 150’den fazla noktadan oluşan yaygın satış ve satış sonrası servis ağıyla Renault ve Dacia markalarının dağıtım faaliyetini yürüten Renault MAİS A.Ş., Türk otomotiv pazarına en geniş yelpazede ürün sunan şirketlerin başında geliyor.

Oyak-Renault Bursa fabrikasında üretilen Clio ve Megane Sedan yıllardır tüketiciler tarafından en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. 2000 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığımız yatırımların toplamı 2 milyar avro seviyesinde bulunuyor. Yatırımlarımıza Türkiye’ye duyduğumuz sarsılmaz güven doğrultusunda ara vermeden devam edeceğiz. Yeni duyurumuz, bu kararlılığımızın somut bir göstergesidir

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading