Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fransa'dan Türkiye'ye dev yatırım planı: Birkaç yıl içinde...

Fransa'dan Türkiye'ye dev yatırım planı: Birkaç yıl içinde...

Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester, birkaç yıl içerisinde Türkiye'ye 750 milyon avro tutarında yatırım planladıklarını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:02

Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester, önümüzdeki dönemde Türkiye'ye 750 milyon avro tutarında yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Türkiye'de yerleşik 450 Fransız şirketinin çok önemli işler yaptığını dile getiren Riester, "Önümüzdeki yıllarda 750 milyon avroluk bir yatırım perspektifimiz sözkonusu. Fransız şirketlerinin Türkiye'deki etkisi çok büyük" dedi. 

Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Franck Riester

Elysee Sarayı'nda gazetecilerle biraraya gelen Riester, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 14 milyar avro olduğunu, 2021 sonu itibariyle bu rakamın 16 milyar avroya ulaşmasını beklediklerini kaydetti. Türkiye-Fransa Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu (JETCO) 6. Dönem Toplantısının oldukça verimli geçtiğini söyleyen Fransız Bakan, ülkesinin Türk mühendislere ait yeni startup şirketleriyle ilgilendiğini, yeni teknolojilerde hızlanmak için işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading