Yandex Metrica

Fondaş medyanın manşetleri çabuk eskidi! Kur toparlandı, borsa rekor kırdı

Fondaş medyanın manşetleri çabuk eskidi! Kur toparlandı, borsa rekor kırdı

ABD ve Avrupa destekli 'fondaş' medya, muhalif yayın organlarıyla birlikte kurdaki dalgalanmayı fırsat bilerek 'ekonominin bittiğini' ilan etmişti. ABD Doları'nın sert şekilde düşmesi o manşetleri şimdiden boşa çıkardı...

Ekonomi

15.03.2024, 10:14

Kurdaki ani dalgalanmayı fırsat bilen fondaş ve muhalif haber sitelerinin manşetleri çabuk eskidi. Ekonomi yönetiminin yetersizliğinden, Türk Lirası'nın 'pul' haline geldiğinden bahsederek ülkenin otoriterleştiğini iddia eden haberlerde döviz artışındaki temel nedenin 'faiz indirimi' olduğu öne sürüldü. 

Finansal tablodaki spekülatif verileri kullanarak 'ekonominin bittiğini' ilan eden fondaş gazetecilerin bu heyecanı uzun sürmedi. Güne 13 lira seviyesinde başlayan dolar kuru gün içindeki toparlanmayla birlikte öğle sonrası 11,6 liraya kadar düştü. Ardından piyasalar akşam saatlerinde 12 lira seviyesinden kapandı. 

Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor: İşte güncel rakamlar Gram altın rekora doymuyor! Yeni zirve ile yatırımcıları kendine çekiyor:... Haberi Görüntüle

TOPARLANMA SÜRERSE ACABA NE DİYECEKLER?

Gün içinde 1808 puanı aşarak rekor kıran Borsa İstanbul ise günü 1781 puan seviyesinde tamamladı. ABD Doları'nın Türk Lirası karşısında değer kaybetme eğiliminin önümüzdeki günlerde devam etmesi halinde, ABD ve Avrupa devletleri tarafından finanse edilen fondaş basının ekonomideki toparlanmayı neye bağlayacağı şimdiden merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading