Yandex Metrica

Flaş gelişme: AK Parti'den tarihin en büyük müjdesi! Otomobil fiyatlarına ÖTV indirimi geliyor

Flaş gelişme: AK Parti'den tarihin en büyük müjdesi! Otomobil fiyatlarına ÖTV indirimi geliyor

AK Parti, 2023'e girmeden EYT başta olmak üzere yeni ekonomik düzenlemeleri Meclis'ten geçirmeyi hedefliyor. Diğer yandan bazı ürünlerde ÖTV indirim veya sıfırlanması da gündeme geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

AK Parti, 2023 yılının öncesinde bir dizi ekonomik reformu TBMM'den geçirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda EYT öncelikli olmak üzere yeni düzenlemeler gündeme gelirken ÖTV ile ilgili de bazı ürünlerde indirim ya da sıfırlama kararının alınması bekleniyor. 

Çip krizi ve yükselen döviz ile fiyatları katlanan otomobillerin de ÖTV indirimine dahil olması bekleniyor. 

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

SIFIR OTOMOBİLLERDE REKOR DÜŞÜŞ OLACAK 

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre; bu çerçevede sıfır otomobiller için uygulanan matrah limitinin yeniden düzenlenerek, düşük oranlarda vergilendirilmesi düşünülüyor

ÖTV matrah limitinin düşük kalması nedeniyle birkaç istisna hariç, otomobildeki ÖTV oranının yüzde 80 ve üzerinde uygulandığına dikkat çekiliyor.

Halen motor silindir hacmi 1600 cc’nin altındaki otomobillerde ÖTV matrahı 120 bin TL’yi aşmayanlarda yüzde 45, matrahı 120 bin ile 150 arasında olanlar yüzde 50, matrahı 150 bin TL’yi aşıp, 175 bin TL’yi aşmayanlar 60, 175 bin TL’yi aşıp, 200 bin TL’yi aşmayanlar için yüzde 70, 200 bin liranın üzerindeki otomobillerde ise yüzde 80 vergi uygulanıyor.

Piyasadaki sahte altın oranı arttı: Darphane'den yatırımcılara önemli uyarı! Piyasadaki sahte altın oranı arttı: Darphane'den yatırımcılara önemli uyarı! Haberi Görüntüle

ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK 

AK Parti kaynakları, ÖTV matrah limitinin artırılması ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gidilerek sıfır araçlara erişimin kolaylaştırılabileceğini belirtiyorlar.

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İNDİRİM YETKİSİNİ KULLANABİLİR 

Yeniden değerleme oranı yılbaşından itibaren yüzde 122,9 olarak uygulanacak. Ancak Vergi Usul Yasası’na göre cumhurbaşkanının bu oranı yüzde 50 oranında artırma veya azaltma yetkisi bulunuyor.

AK Parti kurmaylarının verdiği bilgiye göre, bu yıl rekor düzeyde artan yeniden değerleme oranı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 50 indirim yetkisini kullanabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading