Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fiyat indiriminde son dakika! Tarım Kredi Kooperatif Marketlerine bu tarihten sonra gidin

Fiyat indiriminde son dakika! Tarım Kredi Kooperatif Marketlerine bu tarihten sonra gidin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde verdiği talimatı sonrası bugün et ve 40 temel üründe indirim başladı. Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu'ndan vatandaşlara kritik bir uyarı geldi. Ağaoğlu,' Vatandaşlara sesleniyorum, fiyatlar daha da düşecek, indirim yapılan ürün çeşitleri daha da artacak. Bu nedenle fazla almasınlar, azar azar alsınlar. İhtiyaçlarından fazla almaları piyasada fiyatların yükselmesine yol açabilir' dedi

Ekonomi

23.01.2024, 19:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği Tarım Kredi Koopetif marketlerinde indirim bugünden itibaren başladı.

Motorin fiyatları geriledi! Akaryakıtta indirim, zam var mı? 25 Mart... Haberi Görüntüle

YÜZDE 20 CİVARINDA İNDİRİM YAPILMIŞ

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu,  Fiyatlara ilişkin bilgi verdi. Ağaoğlu,  "Ben cumartesi günü bu markete geldim. Bazı ürünlerin fiyatları diğer zincir marketlerin indirimli satış fiyatlarıyla benziyordu. Örneğin pilavlık bulguru, bir özel zincir markette 14,50'den gördüm. Burada 14,25'ti. En ucuzu o pilavlık bulgurun, özel sektörde 'private label' dediğimiz özel imalat. Bugün 13,90'a düşmüş. Cumartesi günü baktığımda domates 9,90'dı bugün 7,90'a inmiş. Patlıcan 11,50'den 9,60'a, kabak 9,75'ten 7,90'a, salatalık 8,90'dan 7,90'a, limon 22,90'dan 17,90'a, yüzde 20 civarında indirim yapılmış." şeklinde konuştu.

Emekli maaşı banka promosyon başvurusu nasıl yapılır? 2024 Hangi banka... Haberi Görüntüle

 'FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK TOPLU ALIM YAPMAYIN'

Ağaoğlu, vatandaşlara toplu alımdan kaçınma uyarısında bulunarak şunları söyledi:

"Genel olarak ortalama yüzde 13-15 bandında bir indirim görüyoruz burada. Ama sıvı yağ, en çok tükettiğimiz beş litrelik ayçiçek yağı 163 lirayken, 147 liraya düşmüş ve maalesef reyonlarda kalmadı. Sabah erken saatlerde, mağaza açılmadan kuyruk olan vatandaşlar hiç istemediğimiz, yapmamaları gereken şeyi yaptılar. O yapmamaları gereken şey toplu alım. Toplu aldılar. Ucuz buldular. Ama vatandaşlar arz talep dengesini kendi aleyhlerine olacak şekilde zorladılar. Vatandaşlara sesleniyorum; bu fiyatlar daha da düşecek, indirim yapılan ürün çeşitleri daha da artacak. Bu nedenle fazla almasınlar azar azar alsınlar. İhtiyaçlarından fazla almaları piyasada fiyatların yükselmesine yol açabilir." 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading