Yandex Metrica

Sitede Ara

Fırsatçılar bunu da yaptı! Yiyecek almadan önce bir daha düşünün: İçinde neler neler var

Fırsatçılar bunu da yaptı! Yiyecek almadan önce bir daha düşünün: İçinde neler neler var

Son dönemdeki fahiş fiyat artışlarıyla birlikte fırsatçılar harekete geçti. Söz konusu fırsatçılar peynire kemik tozu, baklavaya bezelye, pul bibere talaş, benzine motor yağı katıp kar ettiler. Vatandaşın sağlığıyla oynadılar.

Ekonomi

23.01.2024, 18:40

TÜİK verilerine göre aralık ayında gıda ve alkolsüz içeceklerde enflasyon yüzde 43,80 olarak kaydedildi. Fiyatlardaki aşırı oynaklık merdiven altı üretimi artırdı. Dar gelirli vatandaşlar daha ucuz gıdalara yönelmek zorunda kaldı. 

Hal böyle olunca fırsatçılara da gün doğdu. Peynire kemik tozu, baklavaya bezelye, pul bibere talaş, benzine motor yağı katarak hem kar ettiler hem de halkın sağlığıyla oynadılar.

Tek bir hata ile tapunuz elden gidebilir! E-Devlet hisseli tapu sahiplerini uyardı! Tek bir hata ile tapunuz elden gidebilir! E-Devlet hisseli tapu... Haberi Görüntüle

'KDV YÜZDE BİR YA DA SIFIR OLMALI'

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük gıda fiyatlarının merdiven altı üretime özendirdiğine dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu:

“Maalesef alım gücü düşük vatandaşlar bu dönemde güvensiz ürünlere yöneliyor. Ucuza ürün almak istiyorlar.  Bu da toplum sağlığı açısında tehlike oluşturuyor. Gıda başta olmak üzere sağlık, eğitim, ısıtma ve enerji fiyatlarında KDV oranı yüzde 1 ya da sıfıra indirilmesini talep ediyoruz. Hükûmet, KDV üzerinde çalışıyor. Böyle olursa sahteciliğe yönelim de engellenir. Ayrıca bu dönemde denetimler artırılmalı. Zabıtalar maalesef bu konuda yetersiz”

2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar, kaç TL? 2024 Kurbanlık fiyatları güncellendi! Küçükbaş ve Büyükbaş kurbanlık fiyatları ne... Haberi Görüntüle

AT ETİ KARIŞTIRIYORLAR

Salam, sosis ve sucuklar at eti, eşek eti; dana sucuk ve dana sosis de kanatlı eti karıştırılıyor. Kırmızı ete ise su ve soda enjekte ediliyor.

Kaşar peynirine patates püresi karıştırılıyor. Aynı şekilde kemik unundan peynir yapılıyor.

Yoğurtta kıvamı yakalamak için jelatin kullanılıyor. Margarin katılarak üzerinde kaymak tabakası oluşturuluyor.

SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini yükseltti! SON DAKİKA: Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon beklentisini... Haberi Görüntüle

ZEYTİNYAĞINA AYÇİÇEK YAĞI KARIŞTIRILIYOR

En çok sahteciliği yapılan gıdalardan biri de zeytinyağı. Zeytinyağına bitkisel ve ayçiçeği yağı karıştırarak maliyeti düşürülüyor. Zeytinyağına soya fasulyesi ve pamuk yağı eklemek suretiyle de hile yapılıyor.

Zeytinin daha taze ve canlı görünmesi için boya kullanılıyor. 

Balda yapılan sahtecilikte birçok bir yöntem var. Ama en sık yapılanı arılara şekerli su vermek. Arılara şerbetli su verilerek bal üretmesi sağlanıyor. Böylece bal üretimi ucuza getiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading