Yandex Metrica

Fırsatçılar 2 gün bile beklemedi! Asgari ücret zammının ardından ev kiralarında rekor artış

Fırsatçılar 2 gün bile beklemedi! Asgari ücret zammının ardından ev kiralarında rekor artış

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından fırsatçılar harekete geçti. Ev sahipleri, internet üzerinden ilana koydukları dairelere 500 ila 1000 TL arasında zam yaptı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yapılan asgari ücrete yüzde 30'luk ara zammın neticesinde en düşük çalışan ücreti 5 bin 500 TL'ye yükselmişti. 

Bu yükseliş karşısında, fırsatçılar da harekete geçti. Birçok ürüne yeni zamlar yapıldı. Bu zamlardan biri de ev kiralarına uygulandı.

Memur olmak isteyenlere müjde!  KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar İŞKUR'da yayımlandı Memur olmak isteyenlere müjde! KPSS'li KPSS'siz memur alımları başladı: İlanlar... Haberi Görüntüle

EV SAHİPLERİ FIRSATÇILIKTA SINIR TANIMADI

Fırsatçılığın gayrimenkul fiyatlarındaki boyutu satış platformlarında ortaya çıkarken, ev kiraları 2 günde 500 ile 1000 TL arasında yükseldi. İnternette vatandaşların favoriye ekledikleri evlerin fiyatları asgari ücret zammından sonra uçtu. Zam açıklanmadan önce 4 bin 500 TL olan bir evin aylık kirası bir sonraki gün 5 bin TL’ye çıktı. Zam alan asgari ücretli daha maaşına dokunamadan fiyatlar fırlamış oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading