Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fed’in faiz kararı belli oldu! Piyasaların gözü kulağı ABD’deydi

Fed’in faiz kararı belli oldu! Piyasaların gözü kulağı ABD’deydi

Fed 75 baz puan faiz artırımı gerçekleştirdi. Fed'in son dönemdeki faiz artırımları yaklaşık 40 yılın en sıkı para politikası adımları olarak dikkat çekiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak yüzde 3,75 ile 4 seviyesine yükseltti. Buna göre Fed politika faizi için 75 baz puan artırıma gitti. Fed kararı sonrası Başkan Jerome Powell'ın vereceği mesajlar gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar barındırdığından ekonomistlerin radarında yer alıyor.

O şirketten radikal karar! 2 bin kişiyi işten çıkartacak: İşte... Haberi Görüntüle

FED FAİZ BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

Reuters tarafından düzenlenen piyasa anketine katılan ekonomistler arasında, 2022 yılı içerisinde resesyon bekleyenlerin oranı %45'ten %65'e çıktı.

Yine ankete katılan 90 ekonomistten 86'sı merkez bankası yetkililerinin faizleri 75 baz puan artırarak %3.75-%4.00 aralığına yükselteceğini öngördü. 75 baz puan faiz artırımı beklenyen analistlerin oranının oldukça yüksek olduğu görüldü.

Emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ödeme günü... Haberi Görüntüle

EYLÜL AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizini Eylül ayında 75 baz puan artırarak yüzde 3-3.25 aralığına çekti. Fed geçtiğimiz ay 75 baz puan faiz artırımı gerçekleştirirek üst üste üçüncü kez bu denli sert bir adım atmış oldu. Fed'in bu adımları 1980'lerin başından bu yana yapılan en sıkı para politikası adımları olarak dikkat çekiyor.

Geçen ay faiz karar metninde Fed'in enflasyon risklerine karşı yüksek derecede dikkatli olduğu mesajı tekrarlandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading