Yandex Metrica

FED üyesi Waller'dan Bitcoin tanımı: 'Dijital altın'

FED üyesi Waller'dan Bitcoin tanımı: 'Dijital altın'

Bitcoin ve diğer kripto paraların son durumu yatırımcılar tarafından büyük dikkatle takip ediliyor. Bugün Bitcoinde artış yaşanırken, FED üyesi Christopher Waller’ın Bitcoin açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Ekonomi

16.03.2024, 10:05

Yatırımcılar gibi vatandaşlar da kripto para piyasalarında yaşanan son durumu merak ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 60 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, hafta başından bu yana devam eden düşüşlerin ivme kazanmasıyla haftanın son iş gününe yüzde 7 kayıpla girmişti.

56 bin seviyelerinin altına düşen Bitcoin, yüzde 0,16 yükselişle 57 bin seviyelerine çıktı.

Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de gündeme gelecek Fahiş fiyatla mücadelede kararlılık: Kapatma cezası ile karşı karşıyalar! TBMM'de... Haberi Görüntüle

"BITCOIN İÇİN 'DİJİTAL ALTIN' DİYEBİLİRİZ"

FED kanadından, Bitcoin için şu ana kadar yapılan en net tanım Christopher Waller'dan geldi. Katıldığı bir toplantıda kendisine kripto para birimleri ile ilgili fikri sorulan Waller, “Bitcoin için en basit ifadeyle “dijital altın” diyebiliriz” diye konuştu.

İnsanların kripto para birimlerine değer verdiği için yükseldiğini belirten Waller, bir şeyin değerli olması için kullanışlı olmasına gerek olmadığını söyledi.

Waller aynı zamanda, kripto paraların sistem için bir tehdit oluşturmadığını da sözlerine ekledi.

Christopher Waller geçtiğimiz günlerde stablecoin düzenlemeleri hakkında da konuşma yaparak, borç verme faaliyetlerinin bankacılık gibi düzenlenmesine gerek olmadığını belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading