Yandex Metrica

FED Temmuz faiz kararı ne oldu? FED Temmuz faizi arttı mı, sabit mi kaldı?

FED Temmuz faiz kararı ne oldu? FED Temmuz faizi arttı mı, sabit mi kaldı?

FED faiz kararı belli oldu. FED tarafından alınan karar sonrasında piyasalarda ne olacağı gündemde yerini aldı. Merakla FED Temmuz faiz kararı bekleniyordu. Peki FED Temmuz faiz kararı ne oldu? FED Temmuz faizi arttı mı, sabit mi kaldı?

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

FED faiz kararı tüm dünya tarafından merakla bekleniyordu. FED Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklama için tüm dünya kulak kesildi. FED Haziran ayında 0,75 faiz artımı yapmıştı. Peki FED Temmuz faiz kararı ne oldu? FED Temmuz faizi arttı mı, sabit mi kaldı?

Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin TL kredi Kredi borçları siliniyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Borcu olanlara 100 bin... Haberi Görüntüle

FED TEMMUZ FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası, fonlama faiz aralığını yüzde 2,25-2,50 olarak değiştirdi. FED politika faizini 75 baz puan yükseltti. ABD Merkez Bankası (FED) açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 "Harcamalara ve üretime ilişkin son göstergeler yumuşadı.

Bilanço daraltma Eylül ayında planlandığı gibi hızlandırılacak. Mortgage destekli menkul kıymet azaltımı aylık 35 milyar dolara, Hazine kağıdı azaltımı 60 milyar dolara yükseltilecek.

Ukrayna'da savaş enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı yaratıyor, küresel ekonomik aktivite üzerinde baskı oluşturuyor. Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, daha yüksek gıda ve enerji fiyatlarını, daha geniş fiyat baskılarını yansıtıyor.

FOMC, politikayı uygun olduğu şekilde ayarlamaya hazır. FOMC, yüzde 2 enflasyon hedefine dönülmesine güçlü şekilde bağlı. FOMC, enflasyon tehditleri konusunda çok endişeli."

2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak? Türkiye'nin kredi notu kaç? 2024 Fitch ve Moody's Türkiye kredi notu ne zaman açıklanacak?... Haberi Görüntüle

2023'ÜN İKİNCİ YARINSINDA FAİZLERİN DÜŞÜRÜLECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Manşet tüketici enflasyonu verisi de haziran ayında yüzde 9,1’e çıkmıştı. Vadeli piyasalarda FED’in yıl sonunda kadar faizleri yaklaşık yüzde 3,5’e çıkartacağı, 2023 yılının ikinci yarısında da düşürmeye başlayacağı düşünülüyor.

FED yetkilileri bu zamana kadar bir resesyondan kaçınmanın mümkün olduğunu ve yumuşak inişin sağlanabileceğini ileri sürdüler. Powell da daha önceki açıklamalarında fiyat istikrarını sağlamada başarısız olmanın, ABD ekonomisini resesyona sokmaktan “daha büyük bir hata” olacağını ifade etmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading