Yandex Metrica

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa dolar ne olur? Kritik gün geldi! Gözler bu haberde

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED faiz artırırsa dolar ne olur? Kritik gün geldi! Gözler bu haberde

FED faiz kararı dünya piyasaları tarafından merak ediliyor. Amerikan Merkez Bankası yani FED'in kararları dolar, altın ve diğer yatırım araçlarındaki iniş çıkışları yakından ilgilendiriyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Ekonomi

23.01.2024, 18:41

FED faiz kararı dünya piyasaları tarafından merak ediliyor. Amerikan Merkez Bankası yani FED'in kararları dolar, altın ve diğer yatırım araçlarındaki iniş çıkışları yakından ilgilendiriyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki katı olacak Altın alan zengin olacak: Dünya devleri resmen duyurdu: Neredeyse iki... Haberi Görüntüle

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararının 25-26 Ocak tarihinde yapılması beklenen toplantının ardından açıklanması bekleniyor. Asıl karar ise 26 Ocak günü saat 21:00'da ilan edilecek.

Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Doların kaderi belirleniyor: TCMB faiz kararını açıklayacak! Haberi Görüntüle

ABD MERKEZ BANKASI FAİZLERİ ARTIRIR MI?

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs’ın ekonomistleri ABD Merkez Bankası’nın  2022 yılı içerisinde mart, haziran, eylül ve aralık aylarında olmak üzere dört defa faiz artıracağını düşündüklerini açıkladı.

Banka’nın baş ekonomisti Jan Hatzius tarafından yazılan araştırma raporuna göre, ABD Merkez Bankası, 14-15 Aralık'ta gerçekleştirdiği toplantıda faizlerin artırılacağının sinyallerini vermişti. 

Fed’in son toplantısındaki tutanaklarda, ABD'deki faiz oranlarının öngörülenden daha erken yükseltilebileceği ve bilançodaki varlıkların azaltabileceği ifadeleri yer almıştı. Ayrıca Fed üyelerinin küresel arz darboğazlarına ilişkin endişeleri dikkat çekti.

Tutanakların ardından Fed'in haziran ayı için öngörülen faiz indirimlerine yönelik tahminler Mart ayına çekildi. 

Beklentiler dahilinde Aralık ayında politika faizi 0-0,25 aralığında sabit bırakılmıştı. Bu karar, ocak ayında faiz artırımının geleceğinin kesin olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar'dan merak edilen soruya yanıt Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına mayıs ayında zam yapılacak mı? Bakan... Haberi Görüntüle

FED FAİZ ARTIRIRSA DOLAR YÜKSELİR Mİ?

ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı vermesi durumunda dünya piyasalarındaki dolarlar bir miktar çekilecek. Böylece, doların değeri artacak ve dünya piyasalarında dolar yükselir.

Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını kaybetti Kripto para piyasasının kralıydı: Tek bir hatayla 1 milyon dolarını... Haberi Görüntüle

2022 YILI FED TOPLANTI TARİHLERİ

  • 2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
  • 2022 Mart FED toplantı tarihi 15 – 16 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
  • 2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
  • 2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
  • 2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)
  • 2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading