Yandex Metrica

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos 2022 FED faiz kararı hangi gün? 

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos 2022 FED faiz kararı hangi gün? 

Tüm dünyanın yakından takip ettiği FED toplantısına dair ayrıntılar merak konusu oldu. Piyasaların büyük bir ilgiyle takip ettiği toplantı hakkında, "FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos 2022 FED faiz kararı hangi gün?" gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:40

Ekonomiyle ilgilenen sabırsızla beklediği FED faiz toplantısı için beklenen gün geldi. Vatandaşların gözü kulağı FED Başkanı Powell tarafından yapılacak açıklamalara döndü. Yapılan son toplantının ardından ABD Merkez Bankası Fed faizi 75 baz puan artırdı. FED böylece faizi yüzde 2,25 ile 2,50 aralığına çekmiş oldu. Peki,FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ağustos 2022 FED faiz kararı hangi gün? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar güncellenmeden depoları doldurun İran füzeleri araç sahiplerini vurdu: Akaryakıt fiyatlarına rekor zam... Fiyatlar... Haberi Görüntüle

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED faiz toplantısı eylül ayında yapılacak. Son toplantı sonrasında yapılan açıklamada enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı ifadeleri kullanıldı. FED Başkanı Powell önümüzdeki faiz artırımlarının veriye bağlı olacağını fakat enflasyonun beklenenden kötü geldiğini ifade etti.

Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan dolar, euro, gümüş ne kadar oldu? Bugün dolar ve euro alış-satış ne kadar 2024? 23 Nisan... Haberi Görüntüle

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

FED faiz kararı toplantısı 21 - 22 Eylül tarihinde yapılacak. Faiz kararı ise 22 Eylül’de açıklanacak.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) son toplantıda federal fon faizini 75 baz puan yükselterek yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı. FED, 12 üyenin tamamının oyu ile faiz artırımlarına devam etmenin uygun olacağını söyledi.

FOMC toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, komite üyelerinin geçtiğimiz ay yapılan toplantıdan sonra daha yavaş ekonomik aktivitenin işaretlerinin bilincinde oldukları ifade etti. Yapılan açıklamada, "Harcama ve üretimin son göstergeleri yumuşadı. Bununla birlikte son aylarda istihdam kazanımları güçlüydü" denildi.

Önceki toplantılardan sonra yapılan açıklamalardaki, FED yetkililerinin ek faiz artırımlarının uygun olacağını öngördükleri ise bugünkü toplantıdan sonra da ifade edildi.

Bununla beraber bugünkü açıklamada, enflasyonun yüksek seyretmeye devam ettiği, pandemi ile ilişkili dengesizlikleri, yüksek gıda ve enerji fiyatlarını ve daha geniş fiyat baskılarını yansıttığı söylendi.

FED bilançosunun küçültülmesinin planlandığı gibi eylül ayında hızlandırılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, eylülden başlayarak mortgage destekli menkul kıymetlerin ayda 35 milyar dolar ve hazine kağıdı stoğunun aylık 60 milyar dolar azaltılacağı ifade etti.

FOMC'nin enflasyon risklerine karşı oldukça özenli, dikkatli olduğunu belirten FED, "FOMC enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürmeye güçlü şekilde bağlı" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading