Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fed açıklamasıyla düşüşe geçmişti enflasyon verisiyle rekor üzerine rekor kıracak! İşte altının rekor kıracağı tarih

Fed açıklamasıyla düşüşe geçmişti enflasyon verisiyle rekor üzerine rekor kıracak! İşte altının rekor kıracağı tarih

Geçtiğimiz perşembe günü Fed açıklamasıyla düşüşe geçen altın fiyatları bugün tekrar yükseliş yolculuğuna başladı. Güne 769 liradan başlayan altın 779 seviyelerinde işlem görüyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:44

Uzmanpara'nın haberine göre Fed’in mart ayında varlık alım programını azaltacağını ve faiz artışına gideceğini açıklamasıyla birlikte dolar endeksi geçtiğimiz hafta cuma günü 97.440’a kadar ulaşarak Temmuz 2020’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Haftanın ilk işlem gününde ise dolar endeksi yönünü aşağı çevirdi. Bugün de düşüş kaydeden dolar endeksi 96.530 seviyesine kadar geri çekildi.

Kaçıran kaçırana! Bakanlık tek tek inceledi: 47 milyar liralık vergi... Haberi Görüntüle

DOLARIN DÜŞMESİ ALTINA YARADI

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed’in yüksek enflasyonla mücadele edebilmek için mart ayında faiz artışına gideceğini fakat sıkılaştırmanın agresif olmaması gerektiğini kaydetti.

Bu gelişmeyle birlikte piyasalarda Fed’in sert faiz artışına gitmeyeceği fiyatlanırken, dolarda güçlenme eğilimi durdu. Doların düşüşe geçmesi ise altına destek verdi.

Son dakika... Fed mart ayı faiz kararını açıkladı Haberi Görüntüle

ONS ALTIN KRİTİK EŞİĞİN ÜZERİNDE

Ons altın haftanın ilk işlem gününe 1788 dolardan başladı. Küresel çapta doların değer kaybetmesiyle güçlenen ons altın bugün 1805 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1797 dolar, en yüksek ise 1805 dolar seviyeleri görüldü. Bu gelişmeyle birlikte ons altın yeniden 1800 dolar kritik eşiğin üzerine çıktı.

Tarım Kredi Marketlerinde indirim rüzgarı! 20 Mart-14 Nisan dev kampanya!... Haberi Görüntüle

ALTIN REKOR YOLCULUĞUNDA MI?

Yurt içinde ise gram altın fiyatı geçtiğimiz gün Türk lirasının döviz kurları karşısında değer kazanmasıyla birlikte düşüşe geçti. Güne 777 liradan başlayan gram altın, 766 liraya kadar geri çekildi ve 769 liradan kapandı.

Bugüne ise 769 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda primli bir seyir izleyerek 777 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 767 lira, en yüksek ise 779 lira seviyeleri görüldü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading