Yandex Metrica

'Faiz sebep'le dalga geçenler buna ne diyecek? Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Yüksek faiz enflasyonu çözmez

'Faiz sebep'le dalga geçenler buna ne diyecek? Avrupa Merkez Bankası Başkanı: Yüksek faiz enflasyonu çözmez

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'dan Türkiye'deki muhalif ve fondaş basını şoka uğratacak sözler: Yüksek faiz enflasyonu çözmez.

Ekonomi

17.03.2024, 06:43

Türkiye'de iktisat biliminin kurallarına ve uluslararası finans çevrelerine sıkı sıkıya bağlı durumdaki muhalefet medyasına kötü haber... Faizin enflasyona karşı iyi bir silah olmadığını söyleyen kişi bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan değil, Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde oldu. 

Pandemi şartlarının yol açtığı yüksek enflasyonu baskılamak için hızlı faiz artırımının çözüm olmadığını dile getiren ECB Başkanı Lagarde, yüksek faizlerin ekonomik toparlanmayı tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu. Alman medya ağı Redaktionsnetzwerk Deutschland’a (RND) yaptığı açıklamada Lagarde, "Faiz artışı enflasyonu çözmez" dedi. 

Türkiye'deki meşhur iktisatçıları ters köşeye yatıran Lagarde, "Bu (faiz artışı) mevcut sorunların hiçbirini çözmez. Şimdi çok acele hareket edersek, ekonomilerimizin toparlanması önemli ölçüde ivme kaybedebilir ve istihdam risk altında olabilir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon neticedir" şeklindeki tespitiyle alay etmeye çalışan fondaş medyanın Lagarde'ın son mesajlarına nasıl bir argüman geliştireceği merak konusu oldu. 

Avrupa Merkez Bankası'ndan önce Çin de faize karşı benzer mesajlar vermiş ve Türkiye'nin yaptığını yaparak ekonomiye daha fazla destek sağlamak için faiz oranlarını düşürmüştü. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, batı ülkelerine faiz oranlarını çok hızlı yükseltmemelerini tavsiye etmiş ve 'frenleri zorlamama' çağrısı yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading