Yandex Metrica
SON DAKİKA
Faiz kararı açıklandı mı, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak, MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, faiz indirimi olacak mı?

Faiz kararı açıklandı mı, Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak, MB faiz kararı saat kaçta açıklanacak, faiz indirimi olacak mı?

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasına az bir zaman kala vatandaşlar TCMB Merkez Bankası Toplantısı ne zaman, faiz kararı saat kaçta açıklanacak? şeklindeki soruların cevaplarını merak etmeye başladı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:19

Kasım ayı Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasına az bir zaman kala vatandaşlar MB faiz kararını ne zaman, saat kaçta açıklayacak? şeklindeki sorulara cevap arıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Faizler artırılacak mı yoksa faiz indirimi mi olacak? İşte ekonomislerin beklentileri ışığında Merkez Bankası faiz kararı...

Tarih belli oldu! SSK ve Bağ Kur emeklisine büyük müjde:... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI SAAT KAÇTA?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 18 Kasım 2021 Perşembe günü, yani bugün toplanıyor. MB faiz kararının ise saat 14:00'da açıklanması bekleniyor.

tcmb faiz

Benzin ve motorine bir zam daha geldi! Akaryakıt fiyatlarına bir... Haberi Görüntüle

EKİM AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

TCMB'nin ekim ayı faiz toplantısında "Kurul, para politikasının etkileyebildiği talep unsurları, çekirdek enflasyon gelişmeleri ve arz şoklarının yarattığı etkilerin ayrıştırılmasına yönelik analizleri değerlendirmiştir. Bu çerçevede politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 16 olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, arz yönlü arızi unsurlardan kaynaklı olarak politika faizinde yapılan aşağı yönlü düzeltme için yıl sonuna kadar sınırlı bir alan kaldığı Kurul tarafından değerlendirilmiştir" ifadesinde bulunulmuş, politika faizi 200 baz puan indirilmişti.

Akaryakıt fiyatlarına çifte zam! 20 Mart Benzin ve motorin fiyatlarında... Haberi Görüntüle

TCMB KASIM AYI FAİZ İNDİRİMİ YAPACAK MI?

Analistlere göre, Merkez Bankası, bugün gerçekleştireceği PPK toplantısında faizleri 50 ya da 100 baz puan indirebilir. Ancak döviz kurundaki yükseliş hesaba katıldığında Merkez Bankası politika faizini sabit bırakabilir. 

Öte yandan Reuters anketine göre TCMB'nin politika faizini bu hafta 100 baz puan daha indirerek %15'e düşüreceği tahmin ediliyor. TCMB önceki iki ayda 300 baz puan faiz indirimi yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading