Yandex Metrica

Fahiş kiraya çözüm! İşte üzerinde durulan 3 alternatif

Fahiş kiraya çözüm! İşte üzerinde durulan 3 alternatif

Devlet, fahiş kira artışlarının önüne geçmek için kiracıya koruma kalkanı oluşturacak. Kira artışında mevcutta yüzde 25 sınırı uzatılacak, fırsatçılara verilen cezalar ağırlaştırılacak. Kira artışları konusunda yapılacak yasal düzenlemeyle 'hapis, adli para ya da para cezası' olmak üzere 3 alternatif üzerinde çalışma devam ediyor.

Ekonomi

04.02.2024, 17:41

Hayat pahalılığı başta büyükşehirlerde olmak üzere birçok ilde büyük sorun haline gelmeye başladı. Vatandaşların en çok dert yandığı konuların başında yüksek kiralar geliyor. 

AK Parti hükümeti, yeni dönemde yüksek kiraların vatandaş üzerindeki olumsuz etkilerini giderecek politikalara hız vermeyi planlıyor.

Kira harcamalarının düşürülmesi için Çevre, Adalet, Ticaret bakanlıkları ve ilgili kurumlar çok yönlü bir çalışma yürütüyor.

TBMM'de 28'inci dönem milletvekillerinin ilk icraatlarından biri fahiş kira fiyatlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelerle ilgili olacak. Meclis tatile girmeden yasa gerektiren düzenlemeler hayata geçirilecek.

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

MECLİS'İN EN ACİL GÜNDEM MADDESİ

Son günlerde fırsatçı ev sahiplerinin fahiş kira artışlarına yönelik düzenleme en acil gündemlerden biri olarak Meclis'te görüşülecek. Daha önce belirlenen yüzde 25 taban fiyatına ek fahiş kira artışı yapan fırsatçı ev sahiplerine yeni yaptırımlar da yolda. 

Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz arsa satışı başladı Cebinde 5000 TL'si olan arsayı alır: TOKİ'den 33 ilde KDV'siz... Haberi Görüntüle

FAHİŞ KİRALARA YASAL DÜZENLEME GELİYOR

AK Parti hükümeti, fahiş kira artışlarının önüne geçmek için kiracıya koruma kalkanı oluşturmayı hedefliyor. Kira artışında mevcutta yüzde 25 sınırı uzatılacak, fırsatçılara verilen cezalar ağırlaştırılacak. Kira artışına yasal fren çalışması bakanlık koordinasyonunda ilgili bakanlıkların katkılarıyla yürütülüyor.

TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor TÜİK şubat ayı rakamlarını açıkladı: İşsizlik geriliyor Haberi Görüntüle

ÜÇ ALTERNATİF ÜZERİNDE DURULUYOR

Kira artışları konusunda yapılacak yasal düzenlemeyle 'hapis, adli para ya da para cezası' olmak üzere 3 alternatif üzerinde çalışma devam ediyor. Konuyla ilgili, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a detaylı bir sunum hazırlanması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading