Yandex Metrica

DOLAR

32.34

%0.11 expand_less

EURO

35.16

%-0 expand_less

ALTIN

2243.80

%0.01 expand_less

BIST

8718.11

%0 expand_less

BTC ($)

64872.63

%-3.6 expand_more

SON DAKİKA
Fahiş kira artışı yapan yandı! Rekor hapis cezası geliyor

Fahiş kira artışı yapan yandı! Rekor hapis cezası geliyor

Adalet Bakanlığı, fahiş kira artışını engellemek için yaptığı çalışmasını tamamladı. 1 Temmuz'da kira artışına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor.

Ekonomi

22.02.2024, 19:22

Hayat pahalılığı başta büyük şehirlerde olmak üzere birçok ilde büyük sorun haline gelmeye başladı. Vatandaşların en çok dert yandığı konuların başında yüksek ev kiraları geliyor. 

Seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, talimat verdi yüksek kirayla mücadele başlıyor. Yeni dönemde vatandaş yapılacak yasal düzenlemelerle fahiş kiraya mahkum edilmeyecek.

Hatay-Dörtyol limanının işletmecisi Global Terminal Services (GTS) Rus petrolünün ithalatını... Haberi Görüntüle

YÜZDE 25 SINIRLAMASI 1 YIL DAHA UZATILACAK

Yeni dönemde yoğun bir çalışma temposu içine girecek olan TBMM, kısa süre içinde önemli yasaların hayata geçirmeyi planlanıyor. Bunlardan biri de kira düzenlemesi olacak. Konut kiralarını yüzde 25'le sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz'da sona erecek. O düzenlemenin süresinin uzatılması bekleniyor. Bu tarihe kadar yenilenen sözleşmelerde yüzde 25'lik sınır uygulanmak zorunda olup düzenleme 5 yılı geçen sözleşmeleri ise kapsamıyor.

ZEKAT HESAPLAMA EKRANI Zekat nedir, kimlere verilir? Zekat nasıl hesaplanır?... Haberi Görüntüle

FAHİŞ KİRAYA HAPİS CEZASI GELİYOR

Kira uyuşmazlıklarında diğer formüller de masada. Adalet Bakanlığı çalışmasını tamamladı. Buna göre Türk Ceza Kanunu’ndaki değişiklikle piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara bir ila üç yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor. İki yıla kadar olan suçlarda tutuklu yargılama yapılamazken, üç yılla haklarında soruşturma açılan fahiş kira artışına sebebiyet verenler, mahkemenin takdiri ile tutuklu da yargılanabilecekler. Bu düzenlemeye ilişkin çalışmanın kısa süre içinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. 

Altın fiyatı dört gündür rekor üstüne rekor kırıyor! 3000 TL'ye... Haberi Görüntüle

ARABULUCU 1 EYLÜL'DEN İTİBAREN ZORUNLU OLACAK

Devam eden kiracı ev sahibi sorunları nedeniyle 1 Eylül'den itibaren arabulucuya gidilmesi zorunlu hale geliyor. Bu tarihte kira kaynaklı ihtilafların tamamı önce arabulucuya gitmek zorunda olup daha sonra dava açılabilecek. Bu davada kira bedeli yüzde 25 sınırı uygulanmadan belirlenir. Kira bedeli belirlenirken TÜFE12 aylık ortalamaya göre değişim oranı, kiralanan konutun emsal bedeli esas alınıyor.

Araç alacaklar dikkat! Opel fiyatlarına zam geldi! En ucuz model... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Seçim sonrası fahiş kira artışlarıyla ilgili adımlar atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında şu ifadeleri kullanmıştı;

"Cebri adımlar atmak zorundayız. Bu konuda Adalet Bakanlığı’nın bu işin üzerine çok sert tedbirlerle gitmesi lazım. Bu işin en önemli çıkış noktası toplu konut. Şu anda özel sektörü bile 15 sene vade 20 sene vade ile konut satışları yapıyor. Ve bu konut satışlarında da peşinatlar baya düşük. Bu tabii vatandaşlarımızın önünü inanıyorum ki çok çok açacaktır. 85 milyonu bir avuç insanın aşırı kar hırsına kurban etmeyeceğiz. Konut arzını artırmak için de kurumlarımız çeşitli destek paketleri açıklıyorlar. Deprem bölgesindeki konukları da söylediğim gibi hızlı bir şekilde inşallah tamamlayacağız. Ama fahiş fiyata asla bunları kurban etmeyeceğiz"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading