Yandex Metrica
SON DAKİKA
Fahiş fiyat ve stokçuluk yapan fırsatçılar yandı! Para dışında ağır yaptırımlar geliyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk yapan fırsatçılar yandı! Para dışında ağır yaptırımlar geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar dönüşü yaptığı açıklamada dar gelirli vatandaşın cebine göz dikenlere daha ağır ve ciddi yaptırımların geleceğini ifade etti. İşte fahiş fiyat artışları ile ilgili atılacak yeni adımlar.

Ekonomi

23.01.2024, 20:05

Enerjide ve kurda rakamlar yukarı çıkmazken zincir marketlerin, ürünlere sürekli zam yapıp etiketleri değiştirmesi dar gelirli vatandaşları isyan ettirirken hükümet yeni adımların atılması için harekete geçmeye hazırlanıyor.

Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''Biz hukuk devletiyiz. Soruşturmalar neticesinde gerekli adımları attık, atarız. Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarımız hassasiyetle takip ediyor. Bu noktada kontroller çok daha farklı uygulamalarla devam edecek. Çünkü para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk Kabine Toplantımızda inşallah masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz. Değişik öneriler var. Bütün mesele yaptırımın çok daha ağır olması. Bu bunlara ürkütücü gelebilir. Bunu halletmek lazım.'' ifadelerini kullandı.

Peki hangi adımlar atılacak, nasıl önlemler alınacak? İşte atılan ve atılacak adımlara ilişkin detaylar;

Asgari ücretin atında maaş alanların dikkatine! Aile Bakanlığından 2 bin... Haberi Görüntüle

ZİNCİR MARKETLER YAKIN TAKİBE ALINDI

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, binlerce ulusal ve yerel düzeyde çalışan zincir marketleri yakın takibe aldı. Temel ihtiyaç maddeleri yumurta, süt, makarna, yoğurt gibi gıda ürünleri ile deterjan ve sabun gibi temel ihtiyaçlardaki fiyatlar tek tek incelendi.

Tarım Kredi Marketlerinde indirim rüzgarı! 20 Mart-14 Nisan dev kampanya!... Haberi Görüntüle

21 İŞLETMEYE 9.4 MİLYON LİRA PARA CEZASI

Fahiş zamlar ise cezasız kalmadı. Ticaret Bakanlığı, temel gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat uygulayan, stokçuluk yapan zincir marketleri ve işletmeleri belirledi. Bakanlık, 21 işletmeye toplam 9 milyon 403 bin TL ceza verilmesine karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading