Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Fahiş et fiyatlarına karşı 3 bakanlık alarma geçti! Ramazan öncesi fiyat oyunlarına müdahale edilecek

Fahiş et fiyatlarına karşı 3 bakanlık alarma geçti! Ramazan öncesi fiyat oyunlarına müdahale edilecek

Fahiş et fiyatlarına karşı Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre Ramazan öncesinde ette fahiş artış yapan firmalar incelenecek. Et ve Süt Kurumu'nun sahada daha etkin olması ve üreticiden daha fazla alım yapması planlanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Ramazan öncesi sofraların vazgeçilmezi olan et fiyatları için 3 bakanlık harekete geçti. Tarım ve Orman Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı gelen şikayetler üzerine alarma geçerek firmaları incelemeye aldı. 

Düşük maaş alan emekliler dikkat! Emekliye seyyanen zam yapılacak mı?... Haberi Görüntüle

ET VE SÜT KURUMU'NUN DAHA FAZLA ALIM YAPMASI PLANLANIYOR

Üretim aşamasından zincir market raflarındaki satışa kadar geniş bir yelpazede alınacak tedbirler değerlendiriliyor.

Türkiye'de et fiyatlarının yüksek olmasındaki en büyük sorunun girdi, lojistik ve üretim maliyetlerinin yüksek olması olarak gösteriliyor. Et ve Süt Kurumu'nun sahada daha etkin olması ve üreticiden daha fazla alım yapması planlanıyor. 

Ülke genelinde üreticiye yem başta olmak üzere, girdi maliyetlerinin azaltılması yönünde verilen destekler artırılacak ve ülke genelinde hayvan yetiştiriciliği seferberliği başlatılacak.

Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli... Haberi Görüntüle

3 BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

3 bakanlığın, Ramazan ayı öncesi et fiyatlarının düşürülmesi için ilk etapta uygulamaya aldığı et ithalatının kısa süreli çözüm olacağı, diğer önlemlerin de süratle hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Depremin vurduğu 11 il hem tarımsal üretimde hem de hayvancılıkta büyük paya sahip. Ülke bitkisel tarımının yüzde 16'sını karşılayan bölge, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin de beşte birlik kısmını karşılıyor.

Depremden etkilenen bu 11 il aynı zamanda büyükbaş hayvan sayısı 2 milyondan fazla. 250 bin hayvan yetiştiricisinin olduğu depremzede illerde hayvancılığın yeniden ayaklanması ve üretimin artmasıyla et fiyatlarındaki düşüşün sağlanması için çalışmalar Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ve ESK'nın bir numaralı gündeminde..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading