Yandex Metrica

EYT'siz emekli olabilecekler! Bu yıllar arasında girişi olanlara 4 yıl erken emeklilik müjdesi: İşte şartlar

EYT'siz emekli olabilecekler! Bu yıllar arasında girişi olanlara 4 yıl erken emeklilik müjdesi: İşte şartlar

YET Yasasının yürürlüğe girmesiyle 2 buçuk milyon kişi emekli olabilecek. Vatandaşlar sürecin nasıl işleyeceğini araştırırken sevindirici haber geldi. Bu şartları sağlayanlar 4 yıl erken emekli olabilecek. Peki şartlar neler? İşte detaylar...

Ekonomi

21.03.2024, 07:37

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. Süreci yakından takip eden vatandaşlar ise erken emeklilik yollarını araştırıyor. Konuya ilişkin bir gelişme yaşandı. Bu yıllarda girişi olanlar 4 yıl erken emeli olma şansını yakalıyor. Tablo tek tek netleşti. 

İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan gram, çeyrek altın fiyatları İsrail İran'a füze yolladı: Altın fiyatları alev aldı: 19 Nisan... Haberi Görüntüle

ŞARTLAR NELER?

Peki hangi şartlar karşılığında erken emekli olabiliriz? Erken emekli olma şartları neler? Erken emeklilikten kimler yararlanabiliyor?

İşte erken emeklilik şartları;

Kanuna göre, 2008 yılından önce sigortalı olmuş ve en az yüzde 40 raporu olanlar ile en az yüzde 40 doğuştan engelli olan memurlar 5400 prim günü (15 yıl) ödemiş olmak şartıyla erken emekli olabiliyor.
Memurun engellilik oranı yüzde 49'un altındaysa en az 18 yıllık sigortalılık ve 4680 gün primleri olmak şartıyla yine yaşa takılmadan emekli olabiliyor.


Engellilik oranı yüzde 50-59 arasında olan memurlar en az 16 yıldan beri sigortalı olurlarsa 4320 gün prime sahip olmaları durumunda yaşa takılmadan emeklilik hakkı kazanıyor.
Memurlara yönelik sonradan gerçekleşen engellilik halinde erken emeklilik fırsatı sunuluyor.
Bu durumda engel oranı 40-49 arasında olanlara 6 bin 480 prim (18 yıl) ödemek kaydıyla emeklilik hakkı doğuyor.
Engel oranı yüzde 50-59 arasında olan memurlar, en az 5 bin 760 (16 yıl) prim ödediği takdirde emeklilik hakkına kavuşuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading