Yandex Metrica

EYT'de son dakika: Prim desteği verilecek! Erken emeklilik için indirim uygulanıyor

EYT'de son dakika: Prim desteği verilecek! Erken emeklilik için indirim uygulanıyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son gelişmeler yaşandı.2.2 Milyon kişinin 2023'de emekli olabileceğini açıklanmıştı.144.7 Milyar TL SGK'ya maliyeti olacağı belirtildi.SGK Başkan Vekili Kürşat Arat,“Daha sonraki bir tarihte bağlansa bile maaşlar 1 Mart’tan itibaren hesaplanacak” şeklinde konuştu. işte detaylar.

Ekonomi

23.01.2024, 20:24

EYT emeklilik başvurusunda bulunan milyonlarca vatandaş öncelikle tazminatlarına alacak.Emekli maaşları SGK'ya başvuruyu takip eden ay bağlanıyor.Her ayın 17-22'si arasında SSK'lı maaşını çekmektedir.detaylar habernizde.

Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl erken emekli olabilecek! Bu kişilere EYT'siz erken emeklilik imkanı! Şartları sağlayanlar 15 yıl... Haberi Görüntüle

İŞVEREN ÖDEMİYORUM DEMEYE HAKKI YOK

İŞVEREN ÖDEMEK ZORUNDA SGK’dan ‘emekli olabilir’ yazısını alıp işverene teslim ettiğnde EYT’li yasal olarak iş sözleşmesini tek taraflı feshedip kıdem tazminatıyla birlikte izin gibi yasal haklarını talep edebilecek. Bu durumda işverenin ‘ödemiyorum’ deme hakkı yok. Yani tüm süreç yasal çerçevede ilerleyecek. Çalışanların sigortası niteliğindeki kıdem tazminatı, son işyerinde çalışılan her tam yıl için 30 günlük son brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Tazminatın alt limitini asgari ücret belirliyor. Asgari ücret 1 Ocak itibarıyla yüzde 55’lik artışla brüt 10 bin 8 liraya çıkmıştı. Yani en düşük tazminatta bu tutar baz alınıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading