Yandex Metrica

EYT staj sigortası müjdesi: Son dakika gelişmesi: 50 yaş faktörüne dikkat… Staj ve çıraklık sayılacak mı? 

EYT staj sigortası müjdesi: Son dakika gelişmesi: 50 yaş faktörüne dikkat… Staj ve çıraklık sayılacak mı? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de staj ve çıraklık sigortasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin meclisten geçerek yasa haline gelmesinin ardından milyonlarca vatandaş emekli olmaya hak kazandı. Düzenlemenin kapsadığı alan anlamında bir çok tartışma konusu halen gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. EYT ile birlikte emekli olan kişi sayısı kadar emekli olamayan vatandaşlar da var. 1999 öncesi staj yapanlar ya da çırak olarak çalışanlar EYT düzenlemesinden faydalanamadı. 

EYT düzenlemesinden sonra staj ve çıraklık engeline takılan mağdur vatandaşlar ise konuyla ilgili bir gelişime yaşanmasını ve yetkililerin bu duruma el atmasını bekliyorlar. Fakat şu ana kadar konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj ve çıraklık mağdurları için yöneltilen soruları bir çok kez yanıtladı. Vedat Bilgin'e mağduriyetle alakalı yeniden aynı soru yöneltildi ve Bakan soruyu yine yanıtsız bırakmadı.

Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara çıkabilir... Erdoğan'dan emeklilerin gönlünü alın talimatı: Emekli maaşları Temmuz'da o rakamlara... Haberi Görüntüle

STAJ ÇALIŞMA OLARAK SAYILMIYOR AMA ÇIRAKLIK İÇİN DÜZENLEME YAPILACAK

"Staj bir çalışma olarak sayılmıyor, orada biz işçi işveren ilişkisi olmuyor. Çıraklıkta da durum farklı onun içinde bir çalışma yapıyoruz. Biz EYT çalışmasını ben daha bakan değilken çalışmaya başladık. Emekli olacak insanların yaş ortalamasının nereye geleceğine baktık. 50 yaş ortalaması makul bir orandı. Türkiye'nin nüfusu hala genç bir nüfus. Türkiye'de istihdam yarattığımız sürece çalışma yapabileceğimiz insanlar var."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading