Yandex Metrica

DOLAR

32.52

%-0 expand_less

EURO

34.80

%-0.1 expand_more

ALTIN

2419.50

%-0.3 expand_more

BIST

9750.81

%1.1 expand_less

BTC ($)

66482.41

%0.24 expand_less

EYT son durum nedir? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak?

EYT son durum nedir? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar, EYT’nin son durumunu merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. Peki EYT son durum nedir? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak ve kimleri kapsayacak? 

Ekonomi

04.04.2024, 10:39

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar,  "EYT ne zaman çıkacak?", "EYT çıktı mı?" gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. 8 Eylül 1999 tarihinde yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili açıklama yaptı ve EYT’lilerin durumu, yapılacak düzenleme hakkında merak edilen soruların yanıtlarını verdi. Peki EYT son durum nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçiye destek! Tam 21.1 milyar TL... Haberi Görüntüle

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin canlı yayında EYT ile ilgili soruları cevapladı ve şu açıklamaları yaptı:

"Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'üncüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar."

Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5 yıl sonra toplanıyor! Toplantı iki gün sürecek! Erdoğan taraflarla görüşecek: Çalışma Meclisi 5... Haberi Görüntüle

"ÇALIŞMA PROGRAMI İÇİNDE VAR"

Bakan Bilgin sözlerine şu şekilde devam etti:

"Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel... Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading