Yandex Metrica
SON DAKİKA

EYT maaşları toplu halde mi yatırılacak? AK Parti'den son dakika açıklaması

EYT düzenlemesinin Meclis'e gelmesi beklenirken detaylar da gelmeye devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç sürecin uzaması halinde EYT'lilerin maaşlarını toplu alıp almayacağına ilişkin soruya net bir yanıt verdi. İşte merak edilen soruya verilen cevap...

Ekonomi

08.03.2024, 23:39

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, A Haber'de EYT gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

26 Mart Bitcoin neden yükseldi? Bitcoin (BTC) yükselmeye devam eder... Haberi Görüntüle

EYT'LİLERİN MAAŞLARI TOPLU HALDE Mİ YATIRILACAK?

EYT kararının açıklanmasıyla beraber milyonlar EYT düzenlemesiyle alakalı gelişmeleri merakla beklemeye başladı. Ancak EYT'lilerin halen yanıtını aradığı bazı sorular bulunuyor. Özellikle sürecin uzaması halinde EYT'lilerin maaşlarını toplu olarak mı alacakları merak ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, EYT'lilerin, işlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabileceklerini söyledi.

5 bin 600 TL bayram müjdesi! Emekliye ek zam gelecek... Haberi Görüntüle

KANUN TEKLİFİNİ TBMM'YE SUNACAĞIZ

Tunç konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın teknik ekibi teknik çalışmaları tamamladılar. AK Parti Grup Başkanvekillerinin olduğu ortamda sunum yaptılar. Teklifin teknik detaylarının ne olabileceği, ne kadar kişinin yararlanabileceği, önceki yasa ve getirmek istediğimiz teklifte neler olabileceğine yönelik açıklamalar yaptılar. 

Şimdi tabi sıra kanun teklifine dönüştürme aşamasına geldi. Tabi ki TBMM’de bu taslak üzerinde AK Parti grubumuz var. Onlarla bir istişare yaptıktan sonra son değerlendirmemizi yapıp kanun teklifini TBMM’ye sunacağız. 

O bankadan müşterilerine müjde: Harcamaya göre ödeme yapılacak! Başvuranlara 7.500... Haberi Görüntüle

'TEKNİK ALTYAPI HAZIRLIKLARI VAR'

Bir anda emeklilik başvuruları olduğunda SGK’da yığılma şikayetleri var. SGK bu anlamda güçlü, bir anda 2 milyon 250 bin kişi nasıl emekli olacak diye sorular soruluyor. Bu anlamda SGK’nın teknik alt yapı hazırlıkları var. Kanun yürürlüğe girdiği anda emeklilik başvurunda bulunduğunda başvurdukları tarihten itibaren emekli maaşlarını hak etmiş olacaklar. İşlemler 1-2 ay sürse bile emekli maaşlarını toplu olarak alabilecekler. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading