Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT'lileri ilgilendiriyor! Kimsenin fark etmediği o detay: Eğer o primi tamamladıysanız emeklisiniz

EYT'lileri ilgilendiriyor! Kimsenin fark etmediği o detay: Eğer o primi tamamladıysanız emeklisiniz

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın beklediği emeklilik formülü üzerinde çalışılıyor. Ancak milyonlarca EYT’linin gözünden kaçan detay ortaya çıktı. Peki, milyonlarca emekli olmak için bekleyen emekli adaylarının gözü kulağı açıklanacak yeni formülle kimlerin emekli olacağı… Peki, EYT’li olup da kimler emekli olacak? Hangi şartları tamamlayanlar EYT’den emekli olabilecek? Sigorta tarihleri emekli olmak için – prim sayılarının tam olması EYT olmak için yeterli mi? 6 milyon kişiyi etkileyecek kararda çok önemli bir detay herkesin gözünden kaçtı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

EYT'ye ilişkin çalışmaları yürütmek üzere Bakanlık bünyesinde bir ekip oluşturuldu. EYT konusunda üzerinde çalışılan emeklilik şartlarında maaştan kesinti yapılması, belli bir yaş bareminin konulması, belli bir primi tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli edilmesi gibi formüller öne çıkıyor.

Çalışmanın sene sonuna kadar ya da yeni yılın ilk ayında çözüme kavuşturulması öngörülüyor.

EYT'yi kıl payı kaçıranların dikkat! SGK uzmanından açıklama geldi: 1... Haberi Görüntüle

SGK resmen duyurdu: Emeklinin hesabına 5 bin TL yatacak! Tek... Haberi Görüntüle

SİGORTALILIK SÜRESİ VE PRİM GÜNÜ KOŞULLARINI SAĞLAMAK

Emeklilikte yaşa takılanlar, emeklilik koşullarında 1999'da yapılan değişikliğin geçmişe dönük uygulanmasına son verilmesini, yaş şartı aranmadan, sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını sağlayıp emekli olmayı talep ediyor.

Nisan 2022 itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı 4/a (SSK) kapsamında 16 milyon 406 bin, 4/b (BAĞ-KUR) kapsamında 3 milyon 32 bin sigortalı bulunuyor.

Tahminlere göre, 4/a ve 4/b olmak üzere toplam 19 milyon 726 bin sigortalıdan yaklaşık 5-6 milyonu EYT sorunu yaşıyor.

2000-2008 arası SGK girişi olanlara müjde! Erken emeklilikte yeni düzenleme:... Haberi Görüntüle

STAJ YAPANLARDA EYT İLE BEKLENTİ İÇİNDE

Lise ve üniversite yıllarında staj yapanlar da EYT ile ilgili beklenti içine girdi. Bakan Bilgin'in açıklamaları heyecan yaratırken lise ve üniversite yıllarında staj yapanlardan da çağrı geldi. Sayıları binleri bulan bu kişiler borçlanma imkanı talep ediyor.

Altın fiyatlarına cuma günü şoku! Rekor kıran sarı maden yine... Haberi Görüntüle

Sürücülerin dikkatine: Otomosyonla takip edilecek! Akaryakıtta yeni dönem başlıyor! Haberi Görüntüle

STAJIN SİGORTA BAŞLANGICI OLARAK KABUL EDİLMESİ TALEP EDİLİYOR

Staj, çıraklık sürelerinin de sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini isteyen staj mağdurları bu sayede EYT ile birlikte emekli olmanın yolunu arıyor. Lise ve üniversite döneminde yapılan stajlarda kısa vadeli sigorta primleri ödeniyor. Staj döneminde kişilerin emekli olmasını sağlayan uzun vadeli sigorta kollarına prim yatırılmıyor. Binlerce kişi de stajın da sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini talep ediyor.

Altın şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 500 TL'yi... Haberi Görüntüle

YASA ÇIKSA BİLE HERKESİN EMEKLİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

Sosyal Güvenlik Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun EYT düzenlemesinin hayata geçirilse bile ilk etapta herkesin emekli olamayacağının altını çizerek, şu bilgileri paylaştı: “Yasanın yürürlüğe girdiği tarihte müracaatta bulunurlarsa 700-800 bin kişi hemen emekli olabilir."

BİM 26 MART ÜRÜN KATALOĞU YAYINLANDI! Yüzlerce üründe kaçırılmayacak indirim... Haberi Görüntüle

PRİM GÜNÜ EKSİĞİ OLANLAR, STAJYER VE ÇIRAKLARDA DA EYT’LİLER VAR

"Diğerleri ise prim günlerini tamamladığı zaman kademeli olarak emekli olacak. Yasa çıksa bile hemen herkesin emekli olması mümkün değil. Prim günü eksiği olanlar, stajyer ve çıraklarda da EYT’liler var. Yani yasa çıksa bile herkesin emekli olması mümkün değil. Bu, organik olarak 10 yıla yayılır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading