Yandex Metrica

DOLAR

32.57

%0.2 expand_less

EURO

34.72

%0.23 expand_less

ALTIN

2411.20

%-0.8 expand_more

BIST

9645.02

%0 expand_less

BTC ($)

66566.80

%0.07 expand_less

EYT'lilere son dakika uyarısı! Tüm hesaplar değişti: Maaşlar bu tarihte yatacak

EYT'lilere son dakika uyarısı! Tüm hesaplar değişti: Maaşlar bu tarihte yatacak

EYT'liler TBMM'ye gelen düzenlemenin ne zaman yasalaşacağını merakl bekliyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan felaket sebebiyle TBMM 28 Şubat'a kadar çalışmalarına ara verirken tüm takvimin değiştiği bildrildi. Böylece EYT'lilerin ilk defa alacağı emekli maaşı için o tarih işaret edildi. Peki EYT'liler ilk maaşı ne zaman alacak?

Ekonomi

23.01.2024, 20:28

EYT'liler yasa teklifininin TBMM'den geçmesi için gün sayarken yaşanan deprem felaketi 28 Şubat'a kadar Meclis'in tatil edilmesine sebep oldu. Böylece tüm takvim değişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamayla, TBMM'nin ertelendiğini duyurdu. Elitaş, siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat’a kadar TBMM faaliyetlerine ara verileceğini söyledi.

Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal oldu Döviz bürosu çalışanından büyük hata: Tam 50 bin TL'ye mal... Haberi Görüntüle

MECLİS ÇALIŞMALARINA ARA VERDİ 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Elitaş şu sözlere yer verdi: 

Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye’m.

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

MECLİS AÇILINCA İLK GÜNDEM EYT OLACAK 

28 Şubat'ta açılması planlanan TBMM Genel Kurul çalışmalarına ilk olarak Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu teklifi, yapılandırma ve ardından EYT düzenlemesinin görüşülerek başlanması planlanıyor.

Hükümet deprem öncesinde EYT'yi şubat ayında yasalaştırmayı ve ilk maaşları mart ayında ödemeyi planlıyordu fakat yaşanan deprem felaketi sonrası Meclis çalışmalarına ara verince işler değişti. 

Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları paylaştı Her anneye 36 bin TL destek ödemesi yapılacak: SGK detayları... Haberi Görüntüle

EYT'LİLER İLK MAAŞI NE ZAMAN ALACAK? 

Hürriyet’in haberine göre AK Partili kurmaylar şu açıklamada bulundu:

Normalde mart ayında alınacağını ancak deprem nedeniyle süreç sekteye uğradı” dedi ve “EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisana kalmış olur. Martta Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading