Yandex Metrica

EYT'liler hizmet dökümünüzü hemen kontrol edin! Eğer o harfler varsa emekli olmanız zor

EYT'liler hizmet dökümünüzü hemen kontrol edin! Eğer o harfler varsa emekli olmanız zor

Milyonlarca vatandaş EYT ile ilgili yapılacak düzenlemeyi bekliyor. EYT ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ancak hizmet bökümünde bu harfler olan vatandaşlar için emeklilik hayal olabilir. İşte konuyla ilgili detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:50

Milyonlarca vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda çıkacak yasayı bekliyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada önlerinde tek bir formül olduğunu açıklamıştı. SGK Başmüfettişi ve Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş'tan dikkat çeken bir uyarı geldi.

Karakaş, hizmet dökümünde bazı harfler olan EYT'li vatandaşlara uyarıda bulunarak emekliliğin hayal olabileceğini belirtti. Karakaş, konuyla ilgili açıklamasında "Hizmet dökümlerinde yer alan söz konusu harfler (Ş), (K) ve (S). Şartları yerine getirmiş olsalar bile hizmet dökümünde belirli harfler bulunan EYT’lilerin emeklilikleri tehlikeye girebilecektir" dedi.

4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları neler? 4A, 4B, 4C sigortalara yeni düzenleme: 2024 Güncel emeklilik şartları... Haberi Görüntüle

BU HARFLER VARSA DİKKAT

Karakaş, uyarısında şu ifadeleri kullandı: 

"SGK, sahte iş yeri ve sahte sigortalılık ile yıllardan beri amansız mücadele etmektedir. Bu tedbirlerden biri de sahtecilikle ilgili bazı harflerle işaretlemeler yapmaktadır. Bu bağlamda hizmet dökümlerinde yer alan söz konusu harfler (Ş) Şüpheli (K) Kontrollü (S) Sahte anlamına gelmektedir."

,

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading