Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT'liler erken emeklilik ile vergi muafiyeti kazanacak! Bu tarihte başlıyor! Sadece 21 TL ödemek yeterli

EYT'liler erken emeklilik ile vergi muafiyeti kazanacak! Bu tarihte başlıyor! Sadece 21 TL ödemek yeterli

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem 11 ilde hissedilmiş ağır hasara neden olmuştu. Depremde ev ve işyerlerini kaybeden vatandaşlar 31 Mart tarihine kadar beyanname vermeleri gerekli. Bazı kişileri ise vergilerden muaf tutuluyor. Bu kapsamda EYT’den emekli olan vatandaşlar vergi muafiyeti 2024 yılında başlatılacak. İşte detaylar..

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından ev ve iş yerleri hasar yada yıkılmıştı Konut ve işyeri kira geliri elde yaklaşık 2 milyon kişinin bu tarihe kadar beyanname vermesi gerekiyor. Geçen yıl elde edilen konut kira gelirlerinin 9 bin 500 lirası gelir vergisinden istisna tutulacak. Detaylar haberimizde..

Bu yıl emeklilerin yüzü gülecek! Emekliye her alanda destek: Emeklilere... Haberi Görüntüle

VERGİ MUAFİYETİ 2024 BAŞLAYACAK

EYT kapsamında emekli olup sadece bir evi olan vatandaşlar için vergi muafiyeti 2024 yılında olacak. Ev sahiplerinin "kira gelir, emlak, değer artış kazancı, çevre temizlik vergisi" ödemesi gerekli. Bu tarihe kadar geçen yıl elde edilen kira gelirleri için beyan verilecek.

Brent petrol çakıldı: Motorin fiyatlarına indirim gelebilir: Depoları fullemek için... Haberi Görüntüle

İSTİSNA TUTARI 21 TL OLACAK

Ev sahipleri kira gelirlerini önce beyan ederek daha sonra da Mart ve Temmuz'da iki taksit halinde ödemektedir. Birden fazla konuta sahip olan kişinin ortak olması halinde bu konuttan elde edilen kira geliri için her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı yararlanabilir. 2023 yılı için geçerli olacak konut (mesken) istisna tutarı da 21 lira olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading