Yandex Metrica

EYT'liler çalışmaya devam edebilecek mi? Uzman isim açıkladı

EYT'liler çalışmaya devam edebilecek mi? Uzman isim açıkladı

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren EYT yasasında kafalarda birçok soru işareti var. Bunlardan biri de emekli olduktan sonra çalışmaya devam edilmesi durumunda maaşın düşüp düşmeyeceği. SGK Uzmanı Özgür Kaya konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte EYT'lilerin merakla beklediği o detay...

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş için EYT düzenlemsi kritik önem arz ediyor.

EYT yasasına sadece aylar kala akıllardaki soru işaretleri de her geçen gün artıyor. En çok merak edilen sorulardan biri de emekli olduktan sonra çalışılmaya devam edilmesi durumunda maaşın düşüp düşmeyeceği.

Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Haberi Görüntüle

'HERHANGİ BİR KESİNTİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

SGK Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk'te yaptığı açıklamada EYT kapsamında emekli olduktan sonra emekli maaşının düşmeyeceğini belirterek "İster EYT kapsamında ister diğer şartlarda emekli olun, emekli maaşında herhangi bir kesinti söz konusu değil" sözleriyle merak edilen soruya yanıt verdi.

Kıdem tazminatı ve izin haklarının ne olacağına değinen Kaya, şunları söyledi: "Kıdem tazminatı iş hukukundan doğan bir hak olduğu için SGK'yı ve emekliyi ilgilendirmeyen bir husus.

Dolayısıyla kıdem tazminat hakkı ister emekli olsun ister çalışmaya devam etsin, iş akdi sürdüğü sürece devam edecektir. İzin hakkı da aynı şekilde bu bağlamda devam edecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading