Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT emeklilerine 25 bin TL ödenecek! Hemen hesaplarınızı kontrol edin! SSK, BAĞ-KUR, 4A, 4B, 4C...

EYT emeklilerine 25 bin TL ödenecek! Hemen hesaplarınızı kontrol edin! SSK, BAĞ-KUR, 4A, 4B, 4C...

EYT düzenlemesi ile yaklaşık 1 milyon 800 bin vatandaş emeklilik başvurusu yaptı. 1 milyon 200 binden fazla vatandaşın işlemleri tamamlandı ve maaşlarını almaya başladı.

Ekonomi

02.03.2024, 05:31

EYT avans ödemesi nasıl alınır, sorusu TBMM'den geçen EYT düzenlemesi ile emeklilik başvurusu yapan vatandaşlar tarafından kontrol ediliyor. Emeklilik baivurusu yapan yaklaşık 1 milyon 800 bin vatandaş emeklilik maaşlarının bağlanmasını beklerken bir çok vatandaşın maaşı bağlandı. Ancak maaşı bağlanmayanlar için ise EYT avans ödemesi müjdesi açıklandı. Peki, EYT avans ödemesi nasıl alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yılın sonunda müjdesinin verdiği EYT düzenlemesi TBMM'den geçerek yasalaştı. Düzenlemenin ardından yaklaşık 1 milyon 800 bin vatandaş emeklilik başvurusu yaptı. 1 milyon 200 binden fazla vatandaşın işlemleri tamamlandı. Maaşlarını almayan vatandaşlar için bir fırsat doğru. 

8-12 bin TL emekli promosyonu fırsatı! Kamu bankalarından emeklilere müjde!... Haberi Görüntüle

AVANS ÖDEMESİ ALABİLİRSİNİZ

EYT düzenlemesi ile yapılan başvuruda bütün bu işlemleri kontrol etmenize rağmen halen maaşınız bağlanmadıysa bu kez avans alma imkanını kullanarak ödeme alabilirsiniz. SGK'nın 2018/38 sayılı genelgesinin dokuzuncu bölümündeki maddeye göre, kuruma tahsis talebinde bulunan sigortalı ve hak sahiplerine 90 gün içinde gelir ve aylık bağlanamaması durumunda, kurumca gelir ve aylık bağlanmasına hak kazandığı anlaşılan sigortalı ve hak sahiplerine yazılı talepte bulunmaları halinde avans ödemesi yapılacak. Söz konusu ödemeler maaşların ödenmesinin ardından kesinti ile geri alınacak. 

4A SSK, 4B BAĞKUR, 4C Emekli Sandığı memur EYT emeklilerine... Haberi Görüntüle

3 MART’I TAKİP EDEN 90 GÜN ÖNEMLİ

Emeklilik hakkını elde eden EYT'liler için avans miktarı her üç ay için, bağlanacak aylıklarda net asgari ücretin 3 katını, gelirlerde ise net asgari ücretin 2 katını geçmemek üzere kurumca belirleniyor. Bu düzenleme ile 3 Mart tarihinden itibaren 90 gün içinde maaşları bağlanmayan EYT'liler yazılı olarak SGK'ya başvurarak avans talep edebilir. Düzenlemeye göre de 3 asgari ücret yani 25.500 TL'ye kadar avans alınabiliyor. Bu avans ödemeleri daha sonra maaşlardan kesinti yoluyla geri alınacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading