Yandex Metrica

EYT'de son dakika! Staj ve çıraklık sigortası için detaylar netleşti! Erken emeklilikte çok işe yarayacak

EYT'de son dakika! Staj ve çıraklık sigortası için detaylar netleşti! Erken emeklilikte çok işe yarayacak

EYT yasasının Meclis'ten geçmesiyle birlikte birçok soru yanıt buldu. Peki, sigortalı olanlar yasadan faydalanırken staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alındı mı? EYT son dakika bilgileri konusunda detayları özetliyor olacağız.

Ekonomi

05.04.2024, 00:32

EYT'nin Meclis'ten geçmesiyle birlikte bu konuda emekli adaylarının yaptığı araştırmalar hız kazandı. Peki, EYT'de staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamında mı? İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği o sorunun yanıtı...

Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza kesmeyeceğiz! Bakan Şimşek'ten mülk sahiplerine pişmanlık çağrısı: O şekilde verirseniz ceza... Haberi Görüntüle

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI EYT'DE OLUYOR MU?

EYT yasasında ortaya çıkan son dakika bilgilerine göre staj ve çıraklık sigortaları EYT kapsamına alınmadı ve bu konuda yapılan sorgular son bilgilerle birlikte yanıt buldu.

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

EYT EMEKLİLİK ŞARTLARI

İlk sigortalı olduğu tarih, 9 Eylül 1999 tarihi (bu tarih dahil) ve bu tarihten önce olan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı dahil tüm emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemeden yararlanıp emekli olabilecek.

İşçi statüsünde SSK’lı kadın çalışanlar, 20 çalışma yılını (hizmet yılı) ve ilk sigortalı olduğu tarihe göre 5.000 ila 5.975 prim günü doldurmaları; erkek çalışanların ise 25 çalışma yılını ve ilk sigortalı olduğu tarihe göre 5.000 ila 5.975 prim günü doldurmaları halinde yaşa bakılmadan emekli olabilecek.

İlk sigortalı olunan tarih erkek çalışanlarda 23 Kasım 1980 öncesi olanlar ile kadın çalışanlarda 23 Mayıs 1985 öncesi olanlar için 5.000 prim gün yeterli. Bu tarihlerden sonra sigortalı olan kadın ve erkek çalışanlar için 5.975 güne kadar çıkan kademeli prim güne ihtiyaç var.

Bağ-Kur’lu kadın çalışanlar 7200 prim gün sayısını, erkek çalışanlar 9000 prim günü tamamladıklarında yaş şartı aranmadan EYT düzenlemesinden yararlanabilecekler.

9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan Emekli Sandığı’na bağlı memurlardan kadınlar 7200 prim gün sayısını, erkekler de 9000 prim günü tamamladıklarında düzenlemeden yararlanıp emekli olabilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading