Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT'de sıcak gelişme! Prim indirimi geliyor

EYT'de sıcak gelişme! Prim indirimi geliyor

Milyonlarca EYT'linin beklediği düzenlemede süreç hızlandı. EYT kapsamında emekli olacak vatandaşların emekli olması için işverenlere KGF kredisi ve emekli olanlar için prim indirim verileceği belirtildi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:08

EYT'lilerin emekli olması için kolaylaştırırıcı yeni yöntemler ortaya çıktı. İşverenler tarafından önerilen, EYT'liler için işletmelere ucuz kredi ve emekli olup çalışanlar için primi indirimi içeren formüller kabul gördü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol'un bir araya geldiği toplantıda asgari ücretle ilgili ilk buluşmanın 7 Aralık'ta yapılması kararlaştırıldı. Komisyonun ikinci toplantıyı ise 14 Aralık'ta yapması karara bağlandı.

Zirveyi gören altında ibre aşağı yönde! İslam Memiş açıkladı: Altın... Haberi Görüntüle

KGF DESTEĞİ VERİLECEK 

Takvim belirleme toplantısı öncesi TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Bakan Bilgin'le EYT konusunda iş dünyasının taleplerini görüştü. Bakanlık'ta iki toplantı arasında bir basın açıklaması yapan Burak Akkol, EYT'de kıdem tazminatı finansmanı ve emekli olanların çalışmaya devam etmesi halinde oluşacak ilave prim yükünün azaltılması konusunda Bakan Bilgin'in düzenleme yapılacağını söylediğini aktardı. Akkol, EYT'lilerin kıdem tazminatı için Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli, uygun bir finansman sağlanması yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti. Akkol, Bakan Bilgin'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da bu konuda uygun görüşte olduğu bilgisini verdiğini vurgulayarak, "Sayın Bakanımız müjdeyi verdi. KGF'den uygun kredili işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini aldık" dedi.

Araç sahiplerinin beklediği haber nihayet geldi. Geçtiğimiz haftalarda akaryakıta peş... Haberi Görüntüle

PRİMLER DE İNECEK 

Akkol, yaptıkları bir ankette, EYT kapsamına giren çalışanların yüzde 80'inin emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek istediğini, yine işverenlerin de büyük kısmının bu kişileri çalıştırmak istediği sonucunun çıktığını belirterek, "Biliyorsunuz, emekli olup çalışmaya devam edince yüksek prim ödeniyordu. Bakanımız müjdeyi verdi bu durumda işverene ilave maliyet olmadan işveren ilişkisi devam edecek, çalışanlarla, emekli olup çalışanların primleri eşitlenecek" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading