Yandex Metrica

EYT'de hak kaybı olmayacak! EYT'liler ilk maaş ile 3 ödeme daha alacak

EYT'de hak kaybı olmayacak! EYT'liler ilk maaş ile 3 ödeme daha alacak

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan EYT düzenlemesi Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mart ayı içerisinde 1,5 milyon kişi başvurdu. Bir kısım EYT'linin emekli maaşı bağlanma işlemi tamamlandı. SGK çalışanları yoğun emek harcayarak hak sahiplerinin işlemlerine hız kesmeden devam ediyor. Burada maaş bağlanma konusunda bir gecikme olsa bile Mart ayında başvuru yapan bütün EYT'liler 1 Nisan'dan itibaren tüm haklarını alacak. Öte yandan EYT'liler emekli maaşı ile birlikte 3 ödeme daha hak edecek.

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

Resmi Gazete'de yayımlanan yaş şartı içermeyen EYT düzenlemesi 4,7 milyon vatandaşı kapsıyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan 2,25 milyon kşi bulunuyor. Bunların 1,5 milyonu emeklilik başvurularını gerçekleştirdi. Mart ayı içerisinde başvurusunu gerçekleştiren EYT'liler, Nisan başı itibarıyla emekli maaşı ve diğer ödemeler dahil tüm haklarını alacaklar. Peki EYT'de ilk maaş ne zaman yatacak?

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

MAAŞLAR BAĞLANIYOR 

Tarihi emeklilik yasası düzenlemesi sonrası SGK'ya 1,5 milyonu aşkın başvuru geldi. SGK çalışanları yoğun mesailer gerçekleştirerek bir kısım EYT'linin maaş bağlanma işlemlerini gerçekleştirdi. Daha emekilik başvurusu için işlemleri tamamlanmamış EYT'lilerin hiçbir hak kaybı olmayacak. Mart ayı içerisinde başvuru yapan tüm hak sahipleri 1 Nisan'dan itibaren tüm hak edişlerini alacak.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

ÇALIŞMA İŞLEMLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR 

Emekli maaşları bağlanma işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Türkiye genelindeki Sosyal Güvenlik Kurumları'nda yoğunluk yaşanıyor. SGK çalışanları insan üstü gayret göstererek tüm EYT'lilerin emekli maaşı için çalışıyor.

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

FAZLA MESAİ ÜCRETLERİNE YÜZDE 100 ZAM

EYT'de maaş bağlanma sürecinin hızlandırılması için SGK çalışanlarına ödenen fazla mesai ücretleri için düzenleme yapıldı. Düzenleme ile SGK çalışanlarının fazla measi süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı. Fazla mesai ücreti de 3 ay boyunca 27 liradan 54 liraya yükseltildi.

Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir mi? Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir... Haberi Görüntüle

MECLİS'TEN GEÇTİ

En düşük emekli maaşı yüzde 36 artışla 5500 TL'den 7500 TL'ye yükseltildi. Ocak zammı öncesi bu rakam 3500 TL'ydi. Böylece 2023 yılında en düşük emekli maaşı yüzde 114'ün üzerinde zamlandı. Öte yandan bayram ikramiyesi de 1100 TL'den yüzde 82 artışla 2000 TL'ye yükseldi.Emekliye zam düzenlemesi Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. Yasanın kısa süre içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Emekli zammı düzenlemesinden bütün EYT'liler de faydalanacak.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

"EYT MAAŞ BAĞLANMASI" NE DEMEK?

"Emekli maaşının 1 Nisan'dan itibaren bağlanması" demek hemen o gün hesaba maaş yatacak anlamı taşımıyor. Bu tarih itibarıyle emekli olmuş ve yine bu tarihten itibaren tam hak sahibi olduğu anlamına geliyor. Örneğin SSK'dan emekli olanların maaşları her ayın 17'sinde başlıyor 26'sına kadar sürüyor. Emekli maaşının yatacağı tarih tahsis numarasının son rakamına göre belirleniyor.

O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl boyunca ücretsiz olacak! O bankadan müşterilerine özel kampanya! Hesabı olanlar dikkat: 1 yıl... Haberi Görüntüle

MESAJ DETAYINA DİKKAT!

Emekli maaşı bağlanan EYT'lilere SGK'dan SMS ile bildirim yapılıyor. Yinede teknik aksaklık nedeniyle SMS gelmediyse EYT'liler e-Devlet ekranına girdiklerinde Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip ekranında başvuru durumunu sorgulayabilir.

Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Trafik sigortasında yeni dönem: Her ay maliyet endeksine göre belirlenecek! Haberi Görüntüle

MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ

Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK'lı EYT'liler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur'lular 25-28 Nisan arasında alacak. Bu tarihlere kadar eğer aşırı yoğunluk nedeniyle maaş bağlanma işlemi gerçekleşmemişse bu EYT'liler için ödemeler Mayıs ayında yapılacak ancak kesinlikle bir hak kaybı olmayacak. Mart ayında başvuran EYT'liler 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere peşin ödeme, emekli maaşı, bayram ikramiyesi ve promosyon dahil tüm haklarını alacaklar.

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

EYT'LİLER EMEKLİ MAAŞI İLE BERABER 3 ÖDEME DAHA ALACAK

1. Çift ödeme: Mart ayında emeklilik başvurusunu yapan EYT'lirin maaş bağlanması 1 Nisan itibarıyla yapılacak. Emeklilik işlemleri tamamlanan SSK'lı EYT'liler 17-26 Nisan arasında, Bağ-Kur'lular 25-28 Nisan arasında alacak.

Örneğin ayın 20'sinde maaşını alacak EYT'liye 20 günlük fark ödemesi (1 Nisan-20 Nisan hak ödemesi) ve 1 emekli maaşı ödemesi beraber yapılacak. Yani EYT'linin seçtiği banka hesabına 2 ödeme birden yapılacak.

2. Bayram ikramiyesi ödemesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi ödemesi gerçekleştiriliyor. Ramazan Bayramı 21 Nisan tarihinde idrak edilecek. Dolayısıyla 1 Nisan'dan itibaren maaşı bağlanan her EYT'li maaşı ne zaman hesabına yatarsa yatsın bayram ikramiyesi de alacak.

3. Banka promosyonu: EYT'liler emeklilik hakkı kazandıklarında maaşını nerden alacağı yönünde ister kamu bankası olsun ister özel bankalar olsun seçimini kendisi yapıyor. Bankalar burada müşteri kazanmak için emekli maaşını kendi bünyesine taşıyan her EYT'liye promosyon ödemesi yapacak. Bu rakam son olarak 10 bin TL'ye kadar yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading