Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT'de flaş gelişme! Tarih netleşiyor! 'Çalışmanın sonuna gelindi'

EYT'de flaş gelişme! Tarih netleşiyor! 'Çalışmanın sonuna gelindi'

EYT uzun süredir vatandaşların gündeminde yer alıyor. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken, flaş bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrasında bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. İşte EYT'nin yasalaşacağı tarih...

Ekonomi

23.01.2024, 19:53

Milyonlarca vatandaş EYT için çıkacak yasayı bekliyor. EYT ile ilgili çalışmalar yakından takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geçtiğimiz günlerde EYT hakkında sevindiren açıklama geldi.

Bakan Bilgin, "Çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız." dedi. Açıklamanın ardından yoğun şekilde EYT son durum araştırmaları yapılmaya başlandı. EYT hakkında son açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Piyasalarda seçim haftası! İslam Memiş altın yatırımcılarını uyardı: Fiyatlar sil... Haberi Görüntüle

"2022 BİTMEDEN YASALAŞACAK"

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Recep Tayyip Erdoğan, EYT çalışmalarına da değindi. Cumhurbaşkanı, "Vedat Bey'in alanına girmeyeyim. Çalışmanın sonuna geldiklerini biliyorum. Bize sunduklarında da değerlendirmeyi yapacağız." ifadelerini kullandı.

EYT hakkında konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Elitaş ise, "Sayın Vedat Bilgin hocamız çalışmasını çok kapsamlı, hassas şekilde gerçekleştirdi. 2022 bitmeden bu konu yasalaşacak ve 2023'ten itibaren hayata geçecek" dedi.

Merkez Bankası kararları dengeleri değiştirdi! Rekor kıran altın haftanın son... Haberi Görüntüle

"ARALIK AYINDA KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası EYT'de son durum açıklamasında bulundu. Çalışmanın son aşamasında olduğunu vurgulayan Bilgin, "Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz." diye konuştu.

Altın ve doları olanlar dikkat! Hatice Kolçak'tan krtik uyarı: Seçimden... Haberi Görüntüle

ARALIK AYINI İŞARET ETTİ

Bakan Bilgin, taşeron işçiler, geçici işçiler, sözleşmeli personel ve EYT konusundaki çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanarak kamuoyuna duyurulacağını ve Meclis takvimine alınacağını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading