Yandex Metrica

EYT'de bu detaya dikkat! Uzmanlar altını çizerek uyardı! Bunu yapmayanın hakkı yanacak

EYT'de bu detaya dikkat! Uzmanlar altını çizerek uyardı! Bunu yapmayanın hakkı yanacak

2 milyon 250 bin kişiye doğrudan emeklilik hakkı sağlayan EYT yasasında gün geçtikçe yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Uzmanlar, SMS detayına dikkat çekerek çok önemli bilgiler verdi. EYT'de bu detayları herkesin öğrenmesi gerekiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:36

EYT için hazırlanan kanun düzenlemesi 3 Mart 2023 tarihinde TBMM'de onaylandı ve bu şekilde yasalaştı. Bu kapsamda, yasanın gerektirdiği şartları karşılayan çalışanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) EYT başvurusu yaparak emeklilik hakkına kavuşabiliyor.

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, İzmir'de EYT için başvuru sayısının 40 bini geçtiğini açıkladı.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

EMEKLİ SİCİL NUMARASI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

EYT'lilerin maaşları için emeklilik sicil numarasının önemli olduğunun altını çizen Kurt, "Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek" ifadesini kullandı.

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

"1 NİSAN'DAN İTİBAREN EMEKLİLİĞİ HAK ETMİŞ OLACAKLAR"

Kurt açıklamasının devamında ise şu şekilde konuştu:

"Ayrıca vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını öğrenebilir. Vatandaşlarımız mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını hak etmiş olacaklar.

EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart'tan itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden hiç farkı yok. Yani mart ayı içinde hangi gün başvuru yaparsa yapsın 1 Nisan'da emekli aylığını hak etmiş olacaktır.

Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı gelecek? Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı... Haberi Görüntüle

"MAAŞLAR BANKA ŞUBELERİNDEN" 

Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarına kavuşabilecek. Ayrıca emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler"

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading