Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT'de bir sürpriz daha! Başvuru şartı ve ek belge istenmeden tam 18.000 TL hesaplarda olacak

EYT'de bir sürpriz daha! Başvuru şartı ve ek belge istenmeden tam 18.000 TL hesaplarda olacak

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda başvurularını yapan emekli adayları, işte çalışmaya devam etmeleri durumunda 18 bin liraya varan ek ödeme alacaklar. İşte konuya ilişkin son dakika detayları...

Ekonomi

23.01.2024, 20:39

EYT düzenlemesinde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ederken 2 milyon 250 bin emekli adayından hatrı sayılır bir çoğunluğu işlemlerini tamamlamaya başladı. Bu kapsamda SGK ve e-Devlet sistemlerinde yoğunluk oluşmaya başladı. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mustafa Şen açıkladı yanıtladı: Emekliye... Haberi Görüntüle

EYT'DE YENİ KARAR

EYT'de alınan son karara göre, emekli maaşlarının yatırılma sürecinin hızlanması maksadıyla SGK çalışanlarına 3 aylık bir süreyle fazla mesai ücreti verileceğinin altı çizildi. Öte yandan Sigorta Güvenlik Kurumu'nda saatlik 27 lira şeklinde verilen fazla mesai ücretinde yüzde 88 oranında zam yapılacak. Böylece saatlik 27 lira olan fazla mesai ücreti 51 liraya çıkmış oldu.

Bakan Işıkhan müjdeyi duyurdu: Emeklilere özel indirim ve kampanyalar başlıyor Haberi Görüntüle

600 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Bu son düzenleme ile birlikte SGK çalışanlarının aldığı 3 bin liralık fazla mesai ücreti 6 bin liraya kadar artacak. Diğer yandan SGK'da uygulanacak fazla mesai ücreti ödemelerinin 3 ay süreyle devam edeceği vurgulandı. EYT düzenlemesine bu tarihe kadar yaklaşık 600 bin kişi başvurdu. Sayının işlemlerin tamamlanmasıyla daha da artacağı biliniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading