Yandex Metrica
SON DAKİKA
EYT'de 50 yaş ve üzeri olanlara dikkat! Bakanlık primlerini tamamlayanlara müjdeyi verdi!

EYT'de 50 yaş ve üzeri olanlara dikkat! Bakanlık primlerini tamamlayanlara müjdeyi verdi!

50 yaş üzeri vatandaşların gözü kulağı meclisten gelecek olan EYT kararına kilitlendi. Bakanlık bu konuda çalışmalarını sürdürürken 5000 gün prim sayısını tamamlayanlar için yüzleri güldüren haberler geliyor. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 19:01

İş hayatına atılan her vatandaşın hayali bir gün emeklilik hakkını kazanmak. Emeklilik için genel olarak emekli olmak için iki temel şart bulunur. Bu temel şartlardan birisi sigorta prim günü oluyor. Çalışan belirli bir sigorta prim gününü tamamlar ise emeklilik için şartın birisini tamamlıyor. Bir diğer şart ise yaş şartı. Çalışanın emekli olması için belirli bir yaş aralığında yer alması gerekir. Emekli olmak isteyen bir kesim için ise asıl sorun bu yaş şartında yaşanıyor.

EYT; emeklilikte yaşa takılanlar olarak belirtilir. Emekli olmak için sigorta prim şartı tamamlanmıştır. Ama çalışan yaşı emekli olmak için koşulu sağlamamaktadır. Bu durumu yaşayan günümüzde yaklaşık olarak 6 milyon çalışan bulunuyor. Günümüzde de bakanlık 50 yaş üzeri için EYT için müjde verdi. EYT için prim günü şartını kapsıyorsanız siz de erken emeklilik noktasında ayrıcalıklı bir yere sahip olabilirsiniz. Peki, EYT için prim günü şartı nasıl şekilleniyor?

Emekli maaşını o bankadan alanlar yaşadı! Emkeliye 15 bin TL... Haberi Görüntüle

EYT İÇİN PRİM GÜNÜ ŞARTI

Ve netleşti! EYT çıktı dedirten sır! EYT için primi tamamlamış 50 yaş üzeri herkese müjdeli haber geldi. Son günlerde EYT için bakanlık genel olarak 50 yaş ve üzeri kişiler için çeşitli düzenlemeler yapmaktadır. Bakanlık 5000 sigorta prim şartını sağlayan ve 49 yaş üzeri kişiler için farklı yeni yöntemler düşünmektedir. Şu an için değerlendirme sisteminde yer alan EYT konusu için net bir durum belli değildir. Fakat bakanlık EYT konusunda sigorta primlerine göre bir değerlendirme sürecinde olduklarını belirtti.

Düşünülen sisteme göre emeklilik için yaşa takılanlara bir avantaj sunulacak. Genel olarak sigorta primleri tam olan kadınlarda emeklilik yaşı 49 erkeklerde ise 55 yaş olarak düşünülüyor.

KPSS yok, mülakat yok, yaş şartı yok! İŞKUR'dan iş arayanlara... Haberi Görüntüle

EYT SORUNU İÇİN KONUŞULAN ÇÖZÜMLER

Son zamanlarında asıl sorunları arasında EYT sistemi yer alıyor. Bakanlık geçmiş yıllarda farklı formüller denedi. Fakat bu formüllerde gün ya da yaş sorunları çözülmedi. Günümüzde ise bakanlık 5 yeni formül üzerinde EYT sistemi için çalıştıkları belirtti. Şu an için formüllerin değerlendirilmesi sürecindeler. Bu süreç içerisinde temel konu sigorta primlerinin tamamlanmış olmasıdır. Sigorta primleri tamamlanmış olanlar değerlendirme sürecindeki formüller kapsamıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading